Thursday, June 17, 2010

Babywearing

Ni masa hari sukan abg Adnin. Dah lenguh kelek dia baru pakai pouch tp dah senget benget, tak spread elok sbb dah penat nak kelek dia.


Lamanya tak menulih kat blog kesygn nih. byk miss event2 yg nak dijadikan kenangan kat sini. Tajuk bbwearing ni sbnrnya dah lama dlm draft. (Lamanya hutang dgn Rozy).Dah lama jgk jatuh cinta kat bbwearing nih. Sejak menceburi alam breastfeeding & cloth diapering. mmg berkait2..he..he..support natural parenting ;) Tambah2 jenih yg suka pd benda2 baru & suka soping ..he..he..sume dpt online le ni :)

Rasanya pouch ni dibeli masa Adnin umo 3-4bln kot. Mula2 cdg nak wat ring sling sendiri. Dah beli ring, siap suh che pos kain batik, last2 eksperimen tak jd..he..he..nak kena beli gak. Dah search you tube bagai cara nak pakai pouch ni tp susah plok rasa esp. cradle carry. Kangaroo carry ok la sket2. Last2 Adnin selesa dgn front carry & hip carry. Nak back carry rasa tak confident sbb sblh bahu je.

Bila Adnin dah bsr sket & sakit bahu guna pouch beli mei tai pulak. Berbln jgk tersadai sbb tak reti nak pakai. Last2 jumpa cara yg senang utk back carry. Boleh la wat masak kjp2. Adnin mmg suka sgt melekap dgn ummi nih.

Stroller mmg tak pernah beli kecuali kat Hakimi, tupun bbsitter yg guna sbb dia rajin bejalan, g shopping nak bwk Hakimi

p/s: n3 ni dlm draft since july 2009..punya la lama perap..he..he..nanti cerita lg ;)
Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...