Wednesday, February 13, 2008

Hapdate aktibiti

Kat ofis :
Spjg minggu lps biasa2 saja kerjanya. 6hb tu apply cuti sbb mek nak rehat2 sakan..he..he..nak ngurut kat dlm salun ukm ni je. Dah betahun tak wat maintenance bdn ni. Sakit urat yg amat dah. Nak bejalan sambil shopping bagai pun takleh sbb duit cukup utk yg penting2 je.huhuhu..

Pg tu jumpa cikgu tadika Hakimi. Tanya perkembangan dia, syllabus & belikan buku utk revision kat umah. Sbb siap awl kenalah singgah ofis dulu breakfast. Kul 9 br appointment dgn tkg urut. Beh gak dia urut tu. Lps tu rasa ringan je bdn. Biasa kita rasa mcm nak dmm dek urut kuat sgt kot. Tp dgn akak ni takde rasa sgt. Sejam 55hengget. Dulu masa kat salun U*A akak tkg urut tu siap psg jam loceng tu, tak lebih brg seminit. Pehtu tanya kat mana sakit kuat, duk tenyeh tang tu yg lebih. Tp dgn akak ni dia buat seluruh bdn. Aku segan gak tp wat dunno je lah kan. Lgpun nak berubat. Suka gak dgn dia sbb dia tak byk ckp sgt. Pengalaman aku urut dgn bidan2 ni byk ckp sket kan. Siap duk komen kulit bdn aku ni. Eee..geram rasanya. Sbb tu prefer urut kat kg sbb tkg urut tu tak nampak mata, so takdela dia nak komen kan..he..he..

Balik umah jap, kul 12lebih amik Hakimi, pehtu g bank lak bukak akaun CIMB. Byk nor buku akaun nih. Nak tutup takut2 nak guna lak bank tu kendian hari. Bia je lah gitu. For sure sume2 tu ada brp hengget je..muahaha..Yg aktif, bank yg masuk duit gaji, TH & ASB je. Yg lain2 sbb wat loan dedulu kena la bukak akaun.

Septg di umah lepak2 saja.

Cuti thn br cina jenjalan dkt saja. Pg Khamis ke Zoo Negara. Hakimi seronok tgk kura2, ikn & hewan kecik2 je. Yg besa2 tu takut dia. Nak amik gamba dgn aku pun takut..heh..he..Kalau tgk dlm gamba kemain excited. Dek tawaf satu zoo, tupun tetinggal bhgn akuarium, masuk kete nak balik terus tdo. Bwk bekal nasik goreng & air tanak pulak. Nak jgk beli air dlm zoo tu. Dia duk bekenan air gas tp pujuk2 nak la jgk air soya. Dptla kipas satu abah beli kat pintu masuk tu wat kenangan g zoo.

Pg Jumaat ke taman Nilai 3. Tempat dinasor batu 3 ekor tu. Duk lepak situ je sambil tgk kain2 lawa dr jauh. Nak survey harga takut terbeli pulak. Maklumla duit tinggal ciput. Beli eskrim dgn air je. Tupun sbb ‘gayo’ Hakimi utk balik. Ada rombongan bas dr ganu. Sakan demo shopping..he..he..kite jiran sblh, tak heran dah tgk brg2 tu. Kalau tak kena gaya mahal gak. Ada yg murah tp krg kualiti. Kena pandai cari kedai gak.

Pg Sabtu ke Tesco beli brg2 dapur. Ahad tu rehat di rumah saje.

Senin melawat Bhgn Katalog library UIA. Happy dpt jumpa ex-officemate tp tak puas becerita dah nak balik. Dtg wat benchmark takleh la nak cerita bab lain kan. Tak sempat jumpa semua kwn2 pun. Lawa dah library tu. Berhias bagai, maklumla KP wanita kan..he..he..

Ttg misteri nusantara mlm Selasa. Aku tdo awl. Kul 3 pg tejaga dah takleh tdo balik. Kul 4 br rasa ngantuk balik. Bila nak lelap tetiba bunyi loceng. Mcm bola loceng ank aku. Mcm kat ruang tamu. Aku pk tikus kot. Bia lah. Bila nak lelap balik bunyi lagi. Pastu dgr mcm ketuk pagar tangga lak. Eh, seram la pulak. Abe aku bedengkur je dia. Nak bgn ngantuk & seriau pulak. Tdo jelah. Bila nak lelap lg bunyi tu ada balik. Sampai la dkt kul 6. Aku bgn gakla. Turun slow2 tak bukak lampu tangga takut tikus lari. Tgk2 takde bola pun kat ruang tamu tu. G stor takde gak menan ank aku. Mungkin tesorok celah2 kotak. Hah, misteri nih. Naik nak iron bj. Abe turun bwh tunggu subuh. Tetiba bunyi lg. Trn tanya abe. Dia tak dgr pun. Sudah..’dia’ nak kacau aku je ke. Bila masuk bilik tdo bunyi makin dkt je. Tgk kat tingkap rupanya loceng tu kat situ. Empunya bdn tu menjenguk ke dlm sambil mengiau manja. Hampeh tul kucing ni. Lalok aku dtg kerja dek tdo tekejut2 camtu. Rupanya dia duk main2 kat atap tepi tingkap tu. Tatau org bela ke tak. Dulu rasa mcm kucing jlnn je. Skrg ni siap pakai rantai loceng friskies. Jinak lak tu. Aku jerkah2 takmo lari. Last2 aku spray air je..he..he..Agaknya dia jgk la yg rajin duk terjun ats kete aku. Tinggal la tapak kaki merata.
Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...