Sunday, March 16, 2008

Backdated

28/2
- Hari lahir Abe
- Amik off sejam, balik ofis awal, amik adik
- Adik dah semangat nak mkn kek besday, tp pujuk2 tunggu abah
- Abe kata takyah masak sbb nak mkn kek
- So dinner dgn kek, adik lak yg beria nak motong, abah kasi can



- Tak amik gambo pun birthday man sbb sempoi je celebrationnya. Birthday man pun pakai singlet je..heh..heh..hadiah utk abe thn ni mcm biasa birthday card & yg plg senang dicari & berguna – buku
- Aku bagi buku Chef Li yg psl kekayaan tu, nanti cite n3 lain psl buku tu. Best gak
- Last2 kena msk gak sbb muak mkn kek. Nak cari nasik gak

29/2
- Amik off 2 jam sblm & slps rehat, rewang2 ke Billion. Dlm nak simpan duit sempat gak ngabihkan RM100++ utk baju2 adik, jubah seluar & mknn utk ke Family Day. Ingat nak cuba guna kad htg tp malu kat diri sedirik. Rasa mcm takde duit je..mmg tak byk duit pung..last2 guna cash je.
- Syoknye isi bakul dgn baju2 adik tu. Dah lama tak ganti bj tidur dia yg dah lusuh tu. Baju elok2 sket utk wat g jln pun ada spsg 2 je

1-2/3
- Pg2 dlm hjn lbt bekumpul kat Panggung Seni UKM. Family Day di Tiara Beach Resort,PD. Lewat sket sampai. Taklimat utk treasure hunt dah start. Main redah je la nanti sbb abe pun tatau jln. Dek tak sure dgn cara treasure hunt tu, main follow je mana yg rasa kete staf UKM. Dahla ujan. Nombor tipon committee pun tadak. Abe suh isi jwpn gitu2 je la

- Dah sampai tol seremban menggagau nak cari jln lama ke PD. Berenti tanya kat stesen minyak, pelik adik tu we all tanak ikut highway. Aku bkn pas sgt bab2 instruction ni. Last2 masuk felda sendayan bagai..hak..hak..konpem salah jln sbb tadak satu pun tempat yg nampak agak2 sama dgn clue soklan treasure hunt tu. Jalan je lah..

- Last2 kua simpang, tgk byk kete yg familiar tepi jln dkt clue slh satu soklan. Apalagi, we all follow dorang je lah. Agak dorang berenti we all pun berenti gak.ngeh..ngeh..mana yg tak jumpa main jwb agak2 je. Sudahnya org 1st kot sampai kat TBR. Urusetia pun tak sampai lagi..muahahah..konpem jwpn we all byk salah. Yg penting sampai TBR
- Dah check-in tu, lepak2 jap, kua g pantai Teluk kemang. Ingat TBR tu tepi pantai rupanya pantai buatan


- Mlmnya dinner. Adik lak batuk2 sampai termuntah. Sib baik tak main air, kalau tak mau lg teruk batuknya.

- Kul 10 tepaksa ke bilik karaoke sbb jd ajk (tp skdr nama sbb tak keje pun..muahaha). Abe balik dulu dgn adik. 1st time masuk bilik karaoke weh. Asal dpt 2 bilik, last2 dpt satu je. So bersusun2 la dlm tu. Ramai gak family yg join. Siap kena besila lah. Pertandingan suka2 je. Ramai la jgk yg menyumbangkan suara. 12lebih br balik bilik.Sosial lak rasa. Maklumla sblm ni takde terlibat dgn aktibiti2 nyanyian nih..he..he..kalau ada pun sesama pompan je. Nih campur semua

- Adik dah tdo. Tgh mlm dia menggigil2 kesejukan. Batuk2 sampai muntah lagi. Bdn pun pns. Berjaga la aku dgn abe. Kebetulan, asal family day je dia selalu demam. Dulu masa kat UIA pun gitu gak. Sempat daftar nama je. Sib baik dah bwk ubt siap2. Kepala dah tepikir kat mana nak cari klinik 24jam kalau dia dmm kuat nih. Sib baik dpt tdo lps mkn ubt. Aku ingat pg2 tu nak balik KL dah tp bila dia dah kebah, kira ikut gak lah program strsnya

- Lps breakfast ada sukaneka. Adk tanak join, mood tak ok sbb member masih dmm lg sket2. So naik bilik dgn abah. Aku & the geng joinla boling buah kelapa & baling belon. Dua2 kalah..huhuhu

- Kul 12lebih checkout terus balik Bangi. Penat gak rasanya walapun takde main beria pun. Dah nak sampai Bangi adik muntah teruk. Ptg tu pakat lena ank2 brnk. Bgn tdo mendobi ler..tu yg leceh kalau nak jenjalan..bz packing & balik kena mendobi..letih bdn

- Rasanya tak sebest jenjalan masa muda2 dulu. Energy dah tak sebyk dulu

3-5/3
- Kat ofis, hari2 ada meeting, discussion, siapkan markah prestasi staf
Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...