Friday, March 28, 2008

Update jgn tak update

18/3
- Ada kusus Pengurusan Perpustakaan anjuran UKM Holdings ni. Pesertanya pembantu perpustakaan dari IKBN & sewaktu dgnnya di bwh Kem. Belia & Sukan
- Aku jd fasi tp tak byk keje pun masa sesi tu sbb ofismate yg jd penceramah tak wat sesi amali yg betul2. Kira amali berdsrkan slide je. So aku jd pengiring ler..he..he..sambil bljr camne nak berceramah. Dr sesi 1st lg aku ikut walaupun tak g pun takpe
- Respect la kat member aku tu. Selamba je dia berceramah. Dah ada experience & dah biasa kat tempat keje dia dulu. Siap leh buat lwk bagai. Kalau aku mau skima baca slide je. Tak reti nak kona2 dah. Tambah pulak peserta ramai taraf senior
- Dpt claim RM100/hour…he..he..kalau dpt duit tu berbaloi gak bz2 discuss psl modul tu ;)

19/3
- Melelong dtg opis, tak ckp tdo. Adik merengek2 tdo mlm, muntah, sakit kaki
- Kat opis bz psl discussion working paper utk wacana lak
- Kat UKM ni kena rajin bkk kamus dewan nak paham words wacana, sanggar, lestari..he..he..

20/3
- Cuti Maulidur Rasul duk umah je
- Takleh nak tgk kontinjen dr UKM berarak, adik dah conquer tb seawal pg

21/2
- Masuk perarakan Maulidur Rasul peringkat UKM. Thn ni PTSL tak ramai yg join, dlm 60 org je
- Dek kul 7.30 dah kena berkumpul kat panggung seni, blkg DECTAR so tinggal adik yg tak nak mandi awl. Abahla yg anto
- Mai opis dulu sbb nak kena bg sijil peserta wacana utk KP sain, rupanya pejabat KP masih kunci lg
- Ingat nak eksesais jln kaki je g sana, tp kena patah balik tetinggal staff card. Sudahnya kena drive gak. Parking jauh sket sbb takut parking dkt dah penuh
- Kul 9lebih mula berarak. Semput gak time naik bukit
- Dek selawat yg tak seragam & tak brp kuat, so kami gagal mempertahankan kejuaraan thn lps. Takde no. pun thn ni..isk..isk..cedih..tp takpe semangat maintain. InsyaAllah dpt pahala selawat…
- Ingat nak balik awl, tp bila masuk dewan, syg lak nak tinggal forum tu. Dah la dah lama tak join majlis2 ilmu ni. Time selawat bergema satu dewan rasa nak nangis je. Rindu kat Rasulullah, terbayang org2 yg dah ziarah makam baginda..mesti lagi syahdu. Rasa jauhnye dr amln2 yg baginda tinggalkan utk diikuti…bila la nak berubah ni...
- Ahli panel forum tu sorang pensyarah UKM & sorang lg bekas Imam Bsr Masjid Negara

23/3
- Ke PWTC, ada smart kids expo. Sampai kul 11 dah kena parking kat bumbung hentian putra. Org dah berjujuk beratur dr lua lg
- Adik mcm biasa fobia org ramai. Malu amat lah mamat ni. Ajak begambo dpn mascot smart kids pun tak mau. Nak beratur pun tak nak. Pujuk2 br lah nak, tupun duk nyorok2 balik ummi & abah. Mcm la ada org asyik pandang dia..ngeh..ngeh..
- Tak bestlah tak dpt goodies, dah habis gamaknya sbb org mmg ramai. Dlm tu asyik laju je meninjau booth2. Tak lama pun kat satu2 booth sbb gj belum masuk maa..so takleh beli mcm2. Aku spend 10 hengget je beli mjlh mamy&baby lama & abah pun spend sket je utk tiket & cd Happy to Solat..he..he..jimat2. Bertambah jimat sbb abe bkn jenih lama2 kat booth, so tak sempat berkenan dah jalan
- Lgpun rimas gak org ramai.Thn dpn kena dtg awal nih
- Adik lak malu bangat. Tak bergambar pun dgn mascot2 yg ramai itew. Dpt la satu belon kat booth pusat sains. Nak mintak belon lain kat badut dia takmo sbb ramai org tunggu, dia malu.Mmg baguhla, takyah kejar2 sbb dia sentiasa genggam tgn kuat2, so takde risiko nak hilang. Kalau bdk lain musti dah over excited.

24/3
- Kije mlm tp kena dtg pg2 lg sbb pakat nak siapkan working paper dgn member satu group
- Penat sungguh rasanya. Ms balik umah rehat maghrib tu siyan lak kat adik. Dia siap ckp takyah la g keje lg, rindu nak jumpa mak…alahai..luluh hati..tp kerja musti ditunaikan

25-26/3
- Wacana pengkatalogan kat Puri Pujangga dlm UKM ni je. Takyah nak pk drive jauh2. Tp yg tak best sbb rehat & ptg kena balik opis gak. Settle keje mana yg patut + cari info utk interview
- tak study sgt utk interview wei!

27/3
- interview utk jwtn tetap. Beh gak sbb ramai2 dgn ofismate yg status kontrak 4 org lg tu
- pakat duk belek nota
- sib baik tanya psl keje je. Dah takut kalau2 dia tanya psl pelan strategic ukm ke, library ke
- sib baik gak panel 3 org je, pengerusi KP, so byk tanya psl keje
- compare to last year, siap tanya psl sejarah bagai..haru nak goreng sbb kena jwb berdasarkan fakta
- lps interview pakat g mkn ramai2
- sedih mikirkan kalau nak tuka tpt keje lain sbb dah rasa seronok & rapat dgn ofismate2
- lps interview kalut nak catalog buku yg dkt dgn due pulak dah
- tp tak siap sbb otak rasa tepu & letih sgt, rasa nak cuti je
- minggu dpn lak sambung kusus psl ISO pulak kat Uniten, pastu g pesta buku lak
- 3hr kena cover kataloging tu
- jwbnye keje..keje..keje…
Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...