Thursday, August 21, 2008

Cover update

30/7, ptg tu kalut besiap lps blk keje. Tak dan nak msk / beli mknn. Sib baik adk tak mintak nak mkn. Just prepare cekelat & susu. Kalau nak apa2 beli kat LCCT je lah. Kul 7 teksi sampai. Sdg2 elok sampai dkt kul 8. Lps cek in g solat. Lepak2 kat surau jap smtr tunggu flight 9.15. Batuk menyerang la pulak. Duk tahan je. Rasa lpr gak tp tak lalu lak nak g beli apa2. Biasala kalu nak travel walaupun perut rs lapar tp mulut tak lalu nak mkn.

Alhamdulillah perjlnn ok. Bila dah sampai adk beria cr abah tp tak nampak2. Dah kua br nampak abh kat pintu ketibaan. Singgah umah mertua sblm blk umah ayah. Che g jenjalan ke Jogjakarta, Indonesia. Waduh! Kalah ank dia ni ha. Rejeki dia tu. Dia mmg suka sgt jenjalan tp ayah aku tak minat. Sama cam aku daa..huhuhu..

Byk masa kat umah mertua gak sbb si Hakimi mcm biasa nak main dgn sepupu2nya. Siyan gak kalau tak g sbb kat umah ayah aku duk teperap dlm umah je. Kalau kua pun kjp je teman ayah g buang sampah @ kantin sekolah. Tupun skjp je nak balik, takleh tgk org ramai2..malu..he..he.. Selain tu tokku bz dgn urusan dia. Tokku siap beli beskal..he..he..tp naik skjp je sbb tak pandai nak kayuh. Terpaksa tinggal kat kg sbb bonet kete dah penuh nak bwk blk KL.

Ms blk kg sempat ziarah mek & Bie je. Comelnya ank dara dia, Salsabila, tp tak berani nak angkat. Maklumla dah 4thn tak pgg bb. Kalau ank org lain tak confident nak pgg..he..he..Lgpun puteri tgh syok beradu.

Ahad, 3/8 tu bertolak blk Bangi. Tak sempat jumpa che. Ingat blk hr Sabtu tp takde kaba berita pun. Rupa2nya sampai LCCT pg Ahad & bertolak blk kelate mlm Isnin. Kalau aku ada kat sana boleh g amik dia. Dia pulak tak bwk no.tipon sesapa. So lepak kat LCCT dr pg sampai mlm.

Rasa lain je bila blk che takde. Rindu kat celoteh dia.

Isnin 4/8 kena dtg keje gak. Cancel cuti sbb seharian ada meeting. Sementelah esoknya QIT Teknikal kena handle program. So S/U kena setia berusaha utk pastikan semua bjln lancar…huhuhu.

5/8 Aktiviti bersama pljr sekolah. Kalut jgk ms pendaftaran, 1 benda nak buh dlm beg pendaftaran lambat sampai. Kena bg ms dorang dah duduk dlm bilik serbaguna. KP dtg nak rasmikan walaupun cuti. Cth utk ank buah ye. Walaupun cuti komitmen ttp diberi.

Program berjln lancar cuma spoil bab jamuan. Maklumla budget dah cut. Tekejut aku ms g tgk kat bilik rehat ada kuih 2 ketui je. Kemain la print menu nasik lemak sambal sotong, rendang ayam bagai. Sudahnya bos handle. Bgtau officer kat bhgn pentadbiran. Backup dgn mee goreng pulak, sblm bdk2 sekolah tu balik mkn mee dulu.

Selalu je ada spoil serba sdkt time program nih. Moralnya nak kena follow up selalu individu yg diamanahkan keje tu. Aku lak jenih yg mls nak ckp byk2, ingat buleh pk logic ke..hmm..

Ptg lak g wat selection kat bt caves gombak. Mak ai, bahang dlm gudang. Lps selection aku dah letih amt. bkln gula2 lak dah abih. Mcm2 rs ada. Huwaa…tp gagah jgk tunggu bos setlle sume2.

Dek ke hulu ke hilir dgn meeting, program, book selection tu, 6hb tu aku lembek. Mc lah jwbnya. Melepek seharian kat umah. Htr adk kat tadika & aku rehat kat umah.

7hb lak keje mlm. Dtg awl sket sbb nak ikut bos g mid valley wat selection kat MPH. Aku suka..walaupun risau takut letih. Tp pg2 tu rehat & mkn siap2, Alhamdulillah ok sampai mlm.

12&13hb pulak aku & bos ke IKIM. Seminar karya agung. Best jgk. Byk ilmu dpt. Mencabar pulak drive sampai sesat 1st day tu dek silap u-turn.

14hb keje mlm lg.

20hb ada perasmian kempen membaca. Aku tkg hulur adiah kat member. Gelabah pulak dgn adiah. Sib baik ada senior tulon coolkan..he..he..
Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...