Friday, June 12, 2009

Misi Cloth Diaper (CD)

Beli sikit2 sblm bsln lg, skrg dah ada 23 kpg, semuanya yg OS=one size pocket diaper yg buleh adjust dr S,M ke L means boleh pakai dr kecit sampai besa sbb ummi mls nak tuka2. Skrg dah fully cd-ing. Kalau ada yg bsr leh abg Hakimi pakai gak. Dah mcm pakcik pakai pampers lg tim mlm & time nak poo poo. Dah start cd-ing ms Adnin umo sebln lg sbb ummi tak saba2 nak pakaikan CD yg colourful tu…he..he..bulky la pulak sbb Adnin kecit lg so kena tangguh la dulu hasrat murni tu.Bila dah 2bln lebih ok dah. Bagus sgt pakai cd ni sbb tak ruam. Tempoh pakai 3-4 jam. Kalau 2 inserts thn 8jam. Lets checkout Adnin’s CD:

1st CD yg ummi beli sblm bsln, 6kpg dr Mum7kids=RM226 postage waived.



3 Coolababy + 2 inserts each ( 3 layers 5x13.5 in)
Special features: (copy dr blog yg jual tu)
1. 3*3 snap to adjust waist and thigh from size s, m and l (baby's weight 3kg-15kg).
2.Outer layer-waterproof pul to prevent leakage.
3.Inner layer- soft microfleece to wick away moist and keep baby's skin dry & comfortable.
4. 2 pieces microfiber inserts for extra absorbency
5. Mini gussets to keep messes contained and leak at bay.


Review:
Brand ni ok, jahitan kemas cuma cutting agak bsr & cover agk keras banding Lunatots. Kalau buh 2 inserts bulky sgt & Adnin jd kangkang je..he..he..Kena adjust sket inner fleece tu, kalau tak adjust mudah leak jgk.

3 Cute bear printed + 1 insert each (3 layers)

Special features:

1. Fits babies from 3 kg to 15 kg.
2. Very light cream colour with cute printed bear design.
3. Easy to use hook and loop fastener to adjust to baby's waist (laundry tabs included)
4. Outer layer is made of waterproof printed pul.
5. Soft fleece lining to keep baby's skin dry and comfortable.
6.Clever snaps positioning to ensure diaper 'grows' with the baby (fits size s, m and l)
7. Finished leg casings to prevent irritation and to contain leaks.

Review:
Yg ni pun ok walaupun cutting bsr cam coolababy tp cover dia lebih lembut so takdela terkangkang sgt. Sng pakai sbb Velcro fastener cuma type velcro dia tu cam lekat dgn ‘lembut’. Kalau bb bsr & pandai tarik, maybe sng tercabut.

1 Lunatots velcro wording RM53 beli kat kedai susuibu.com



Tertarik dgn warna pink tu. Masa tu yg biasa dah abih, ada yg wording je so beli la jgk nak try. Bila tgk material sgt ok, lembut & cutting tak bsr mcm coolababy & cute bear so order lg kat Srisuri.com.

Special feature:

1.One size CD that has adjustable button that can be used by Newborn until 3 YO baby
Waterproof Outer layer is made from PUL (Polyurethane Laminate)
2.Inner layer of custom micro fleece that keeps baby dry
3.Super absorbent 3 layer Microfiber Inserts (also called Soaker)
4.Additional Velcro Fastener with Laundry Tab
5.Unique design of 3 * 3 snaps to adjust the size
6.Fit baby weight from 3 kg to 15 kg (approximately 3 YO before potty train)
7.Suitable to be used during night time(approximately 10pm - 7 am) with 2 inserts. But it may varies to your baby's frequency of urination.

Ada promo yg baru snap button cd + 1 insert, RM40 each, so order 3 kpg. Amik pakej kutu cd Velcro 5 kpg + 1 insert each=RM233. Postage waived sbb promotion.

Review:
Amat puas hati compared dgn yg lain sbb nampak fit elok je bila bb pakai ni. Both pocket cd & insert sgt lembut. Brand ni bagus sbb tuan punya Lunatot, Pn Su dah modify apa yg patut berdsrkan feedback dr customers.Walaupun agak mhl berbanding dulu tp berbaloi la sbb ada special feature mcm hidden pocket (takyah nak adjust2 inner fleece yg terkeluar, so tak leak). Yg snap button lak dah adjust utk elakkan drop wing. Kalau buh 2 insert pun still ok takla bulky sgt, bb boleh rapakan paha la..he..he..Brand ni recommended to all. Cubala!

Psst..Pn Su skrg tgh hangat di psrn..he..he..jgn mare Su. Sbb dah selalu kua mjlh, Pa&Ma, Mingguan Wanita.

Printed cd yg terbaru lak, order 3 kpg kat Mum7kids lg. Dah oder br tau tu cd Babyland. Pink hippo, yellow spongebob,blue monkey + 2 inserts each = RM106 including postage.


Special Features:

1.3 layer 5" x 13.5" 100% microfiber terry inserts (2 pieces for extra absorbency) which is a strong absorbent material and can absorb urine fast.
2.Waterproof PUL outside. It is convenient for mommy to carry baby outside or doing chores. Bright color could bring happy and harmonious feeling to baby. Science proves that bright color is good to baby on environmental cognition.
3.Original cotton material inside. Very soft and comfortable for baby's skin and prevent skin suffering from diaper rash.
4.Clever snaps positioning to ensure diaper 'grows' with the child. Suitable from newborn to 15 kg baby by adjusting snaps to S, M or L size. Thin and not bulky.


Review:
Cover agk nipis tp gambar2 menarik tu yg beli. Cover Pink hippo& blue monkey ok Cuma yg spongebob kain dia jenih berbulu. Taktau la thn lama mana nih. Yg ni mcm lampin biasa yg kena pakai dgn kain getah tu sbb inner dia dr cotton, so kulit bb akn bsh tak mcm fleece kulit bayi kering. Kalau lama sket pakai akn bocor kat tepi & blkg.

5 Mybaby dr Mybabyatjb RM181


Special features:

1.Outer made by waterproof PUL (Polyurethane Laminate) to prevent leakage.
2.Inner made by suedecloth to keeping wetness away from baby's bottom.
3.3 x 3 with snaps button and velcro fastener is made to fit a baby from birth to potty learning.
4.Come in set with 1 microfiber Insert.
5.Absorbent material 3 layers insert with snap button.
6.Microfiber is very trim and fast drying.
7.Additional velcro for washing.

Review:

Tgk2 cam ok tp tak guna lg. Nanti dah guna leh bg review k.

Skrg ni meroyan nak beli yg printed lak..huhuhu..cute sgt gamba mickey yg pink itew..

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...