Sunday, December 19, 2010

Setitik pun sayang sangat

Catatan 5.30 pg:
Setelah sekian lama tidak mengalami susu tumpah, pagi ni kena jugak...sob..sob..excited sangat dpt praktis teknik marmet dari 1st session masa belajar petang tadi, dapat tak sampai 0.5 oz tapi 2nd session almost 1oz tapi terlepas botol dek sblh berfs tapi pegang dgn tangan je sebelah lagi bermarmet. Lenguh tangan letak botol susu jap, bila nak ambik tu terlepas pulak :( Cepat2 ingat rezeki Adnin setakat tu je. Moralnya berhati-hati, fokus mengepam..he..he..

Tips untuk mengelakkan susu tumpah (khususnya double pumping) :
- concentrate mengepam sahaja
(mengepam sambil buat kerja lain esp. yg urgent mungkin mengakibatkan botol susu tertumpah)
- setelah selesai pam, letak susu di tempat lebih tinggi atau jauh sedikit dari kita atau barang2 lain
(ku pam bwh meja sambil bersila ;) sementara nak tutup, botol susu tu letak atas meja, kalau letak sama level dgn kita mungkin akan terkena lutut dsb.)
- terus tutup botol susu yang dah siap sementara nak buka botol susu yang sebelah lagi dari pam
- jika berlaku jgk cepat2lah ingat Allah tetapkan rezeki setakat tu sahaja
- terus istighfar & Alhamdulillah, insyaAllah kita akan rasa lega
(mmg nak nangis & meraung kalau tumpah satu botol tu, salahkan diri sendiri yg cuai tapi yang tumpah tu takleh nak ambik balik dah, just be strong ;) takpe ummi perah lagi ;))
Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...