Tuesday, January 15, 2008

3 hr yg lps

10/1
- Happy 5th anniversary ikut calendar hijrah tp tadak mende special pun, mcm hr2 biasa je
- Sari sblm tu abe kato nak bli kfc sbb esok anniversary kito
- Tp kamis tu lepak kat umah jerk
- Aku lak ala2 demam, so pg2 lg telan ubt, spjg hr melepek je
- Dek letih semacam + penat nak msk bagai jd nak ngamuk pulak
- So masuk dapur tung tang tung basuh pinggan, cuci peti ais
- Abe nak mkn cekodok pun tak hirau..last2 dia masuk goreng kopok..muahaha..fail azam br tu. Merajuk tak dpt mkn kfc kot..ngeh..ngeh..sbnrnya nak lwn rasa lemau amat & bosan je
- Tp nak cover rs besalah ptg tu watla laksa kelate
- Bdn pun dah ok sket sbb dah pekena 4bj panadol
- So kira celebrate dgn mkn laksa je la
- No cake, no card
- Sblm ni pun abe goreng kopok je sambut anniversary..isk..isk..zuhud sungguh we all ni
- Tunggu bln 3 pulak lah br beli adiah ke, bg card ke..tp aku2 duk tepikir2 dah nak mintak adiah ngan abe..takpun we all share duit utk beli adiah kat memasing..he..he..
- Ingatkan nak ajk abe g posing kat putrajaya tp dek dmm lepak kat umah je lah

11/1
- keje mlm tp dtg gak pg, terus siap sbb nak nganto Hakimi ke tadika tu
- kat opis lak tgh bz ngisi laporan prestasi online ni. Bos nak laporan latihan, aku tak sempat wat lg, so kena dtg wat pg tu la
- pg tu gak amik sain TKP utk application ke jwtn tetap ni, fotostat sijil2 utk disahkan bos aku
- kul 10 balik umah mkn2, tgk tb & mendobi sket aje
- kul 2lebih dtg opis balik
- kat desk sambil tunggu user sambil ngecop nama bos, nanti dia tinggal sain je
- yg plg boring kat desk ni bila time 10.15, masa tu student dah kua, nak tunggu punch out kul 10.30 tu lamanya rasa, asik duk kira jam saat tu je

12/1
- pg2 dah tejaga sbb rasa lama je tdo pdhal tdo lambat dr biasa
- terus prepare utk breakfast sbb abe keje
- lps tu seharian aktibiti biasa jelah di hr sabtu

13/1
- ajak abe g putrajaya, posing2 la kat masjid tu je
- sejam je kat situ, sbb dah pns dah + skjp2 mendung takut hujan nanti basah bj di ampaian terus blk umah je
- adik tanak balik lg, tp abah pujuk nak g lain pulak
- ingat dia nak bwk g tpt lain btl2, sekali terus balik daa..
- rasa tak enjoy je kua tu, maybe sbb lama tak kua
- tp ok lah tgk Hakimi happy tgk bot kat sungai tu. Permintaan dia la nak tgk sungai. Nak g tpt air pancut kat tmn lain tutup lak. Dulu byk air pancut kat situ

Perkembangan terbaru si Hakimi tu, dah berjaya pakai uniform tadika dia jumaat tu kalau tak silap. Excited la ummi suh abah ngambik gambo..ngeh..ngeh..dan setiap hr takde mslh dah nak pakai bj tu. Suka sgt membahasakan diri dia aku tp bila aku tegur tau pulak dia tuka pd sy/awak. Dah nampak minat nak belajar sket. Dia sendiri pun ckp nak llajar kat sekolah. Time aku keje mlm tu blk rehat sejam 7-8mlm tu. Lps tu beria dia tak bg aku g keje blk. Nak hjn guruh katanya nanti basah. Berkerut2 muka tak bg aku kua, sib baik tak nangis. Mcm biasa bila balik dia dah tdo, cium pipi, dahi, hidung dia. Mcm berpisah lama je rasa.
Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...