Tuesday, October 21, 2008

N3 campur2

About bb:

Dah kerap terasa dia gerak2 kat dlm tu tp bila aku tekap tgn kat perut dia diam lak..he..he.. Kdg2 aku masih melepek lg sbb rasa letiih sangat. Mengah bila berdiri lama, byk jln & buat keje. Perutnyer takdela besa lg tp dah rasa berat jg. Maklumla struktur tlg blkg tu dah berubah kan.

Hakimi time mood ok, kalau suh cium & usap2 bb kat perut dia buat je. Dia tanya bb duk buat apa. Kenapa bb tak kua lg. Tp bila mood tak ok marah je kalau ckp psl bb. Dia ckp ada nasik je dlm perut mak tu..he..he..

Sabtu lps lepak kat umah je. Dr pg rasa letih sgt & sakit kepala. Ingat nak msk utk breakfast tp abe suh beli je sbb takde air kat sink. Kat blk air masih ada sbb air tangki. Tp dah kuning, abe kata dah nak habih. Sblm Hakimi bgn, aku lyn filem Ayat-ayat cinta. Mmg tangkap leleh esp. bab setianya Fahri dgn wife dia & pengorbanan wife dia ttg poligami tu. Tu mesej yg btl bg aku. Tertarik sgt dgn kata2 kwn Fahri tu, sorang isteri pun blm tentu adil inikan pula 2. Bg aku tu lah tafsiran ayat poligami dlm Qur’an tu. Mmg lelaki dizinkan kawin 2,3,4 tp kalau tak yakin boleh adil “fa-wahidah”. Tp ramai yg nak kawin tu tak bc hahih kot ayat tu ;) tertinggal “fa-wahidah” tu, duk napok hok 2,3,4 tu jah. Doa aku hubby pun boleh setia cam tu. Lg satu bab Aisha yg lari nangis kat lua lps fahri kawin dgn Maria kat spital tu. Bg tafsiran aku mmglah dia sanggup dimadukan tp hati wanita kan..mesti rasa sedih, pedih..

Suka dgn lagu ni :

Ungu feat. Rossa - Tercipta Untukku
menatap indahnya senyuman di wajahmu
membuatku terdiam dan terpaku
mengerti akan hadirnya cinta terindah
saat kau peluk mesra tubuhku,
oohh banyak kata yang tak mampu ku ungkapkan
kepada dirimu
aku ingin engkau selalu
hadir dan temani aku
di setiap langkah yang meyakiniku
kau tercipta untukku
meski waktu akan mampu
memanggil seluruh ragaku
ku ingin kau tahu
ku selalu milikmu
yang mencintaimu
sepanjang hidupku
sungguh hanya lah dirimu
yang aku cintai
dan sungguh ku kan di sisimu
hingga ku mati

Specially dedicated to my hubby ;)

Sabtu tu ada kenduri & 2 open house tp sume tak g. Aku rasa kena rehat kat umah je. Abe pun tak g jgk bila dah beli nsk sorang sebungkus tu..he..he..

Ahad tu g tesco dulu sbg memenuhi permintaan ank bjg tu. Nak tambah koleksi menan lg. Lps tu ke seri kembangan, umah kwn yg buat open house sabtu tu. Rezeki kami nak mkn nsk dagang. Sampai dah tengahari. Rupanya dia siapkan lunch la pulak. Hakimi ok je, sng je masuk umah sbb tak ramai org :) Bertambah jgk dia mkn nsk dgg tu. Puding mangga pun yummy!

Balik tu lepak kat umah je. For dinner goreng bihun Singapore lebih sket. Balas bks jiran sblh ms dia bg tapau mknn ms raya kat umah dia hr tu.

Hr ni pulak mkn free. Pg mesyuarat Bahagian & tengahari jamuan raya UNIKEB. Dptla merasa sate yg diidamkan sejak raya ni tp dpt dgg je. Kena cari satay ayam lak..he..he..dpt pekena cendol gak.Hmm..takleh nak pantang ais lg walau batuk2 masih ada lg.

Minggu ni Hakimi exam. Aku takde pun beria ajak dia mengulangkaji. Masih ada 2thn utk dia stay tadika. Aku takut dia jemu kalau paksa2. Kena ajr indirect je lah. Mlm tu siapkan alat tulis je mcm dlm srt yg tadika bg. Blk dr tadika dia ckp dia pandai..he..he..agknya adala tu cikgu puji/pujuk dia kot.
Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...