Friday, October 9, 2009

Cerita begamba apa2 je


Ais yg guna utk 'himpit' frozen EBM dlm freezer masa nak blk kg dulu. Takut tadak api, so kena amik langkah awl utk menyelamatkan stok yg cukup2 mkn tu.
Kat umah tokku kan pns, so ber-CD jelah Adnin. Psst..gelang raya tokku Suh sponsor taw. Makasih ayoh! Kalau hrp ummi & abah tak merasala Adnin pakai gelang mas..he..he..Tokku kata nanti nak sponsor tali tekok plok ;) Gtulah ayah, sgt2 manjakan aku & cucu2. Dia buat senyap2 je sbb berbeza pendapat sket dgn che'..he..he..Gelang tu tinggal kat kg je, risau la nak bejangok kat KL nih. Lgpun Adnin kecit lg, buas2 kang tejatuh, kecit ati tokku, rege ribu tu!Mas kan mahal lo nih. Fuh, kaya lg che & ayah kat kg dr kami mkn gj nih, boleh beli mkn je..he..he..apapun Alhamdulillah...
Ni masa blk raya hr tu. Lenguh riba buh dlm car seat atr seat dpn & blkg kete. Skjp je dlm tu, pastu mula 'pe'el comei'. Boring duk dlm kete gamaknya. Nanti takleh guna dah kekdah ni sbb rasa cam nak putus urat lutut, paha, pinggang & lain2 urat dek besila sblh. Kaki takleh belunjur sbb car seat kat bwh tu kan. Sblh aku si abe amik tpt utk landing. Ku mengidam ini

Berbaloikah? Apa pendapatan kwn2? Ku agak berbaloi time nak suap mknn leh Adnin parking dlm tu tp time lain tatau lah dia nak duk lama ke tak. kalau takmo, ku paksa gak (kalau jd beli) sbb rege dia raatus tu!!!

Ni aksi bergolek time bkk posa. Sib baik tak masuk dlm pinggan nasi. Abah kerap jgk bkk posa kat opis, so tinggallah kami 3 brnk. Disbbkan Adnin takleh kalau tak nampak muka ummi yg suwit neh (hak..hak..mode kembang idung puji diri sendiri..tp mmg rasa gitulah sbb ank ku suka bena tgk muka ku musti sbb mak dia lawa di mata dia kan..he..he..), kenalah letak berdekatan dgn tpt bukak posa. Masa ni tgh angkut pinggan kat dapur. Jenguk dr dapur tak nampak lak ank dara ni ats tilam. Rupanya dah begolek daa...






Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...