Sunday, November 22, 2009

MY BIRTHDAY PARTY GIVEWAY

Misi mengumpul CD diteruskan..he.he..jom kwn2 join MY BIRTHDAY PARTY GIVEWAY. Sempat lg ni ;) Lets check the details:

Syarat-syarat penyertaan:
1-- Terbuka pada sesiapa sahaja diluar sana yg berminat dgn CLOTHDIAPER.
2-- Buat 1 entry STICKY MODE sehingga 22 NOV 09, tentang M-B-G beserta dengan link banner diatas. (sila copy paste kan shj ke entry blog & side bar blog anda )
3-- Ajak kwn anda ramai2 join PARTY ni...
4-- Mesti jadi follower 'sarahrahim.blogspot.com' @ 'clothdiapers-n-all.blogspot.com'
5-- 2 pemenang bertuah yg terpilih akan memenangi hadiah berikut:
----------------------------------------------------
{hadiah 1 : babyland printed CD }
{hadiah 2 : babyland bright color CD }
---------------------------------------------------- . . .
Haaa simple aje kan... Ade lagi.... . . .
6-- Jika anda pengguna clothdiaper, sila ceritakan juga pengalaman/testimoni/kenangan manis anda menggunakan CLOTHDIAPER beserta picture anak anda memakai CD yg plg comel sekali :)
7-- 2 cerita terbaik yg terpilih akan memenangi hadiah berikut:
----------------------------------------------------
{hadiah 3 : coolababy velcro CD with wetbag}
{hadiah 4 : coolababy snapbutton CD with legwarmer}
----------------------------------------------------
8-- Last sekali jgn lupa tinggalkan msg & link anda supaya anda tidak tercicir utk disenaraikan, pemenang akan di umumkan selepas 22 Nov 2009 :) Soooo tunggu apa lagi...mana tau jika bertuah dpat 2 kategori hadiah sekali gus :)

"CD ni baguh, natural, comei, jimat. Ummi & abah buleh sipe duit dlm tabung ni"

Alhamdulillah Adnin dah 6bln fully berCD. Ummi found out about CD kat SI & blog kwn2 SI. Masa tu masih pregnantkan Adnin. So start cari info kat internet. Siap print & study satu2 thread kat SI & blog psl CD tu :) Ummi ni jenih penyegan tau. Geli la bab2 poo2 ni. Tak pernah basuh najis bb lain kecuali ank sendiri..hohoho. Tp yakin dgn decision nak berCD ni. So start training sblm bersalin.Bila basuh poo2 abg Hakimi, poo2 kat dispo tu buang kat toilet bowl & flush.Sepatutnya mcm tu kan. Kat plastik dispo ada tulih cr2 guna dispo yg btl. Tp kita wat senang, buang dispo dgn najis2 sekali. Geli sgt bila tgk tpt sampah (time kena 'kerobek' dgn anjing/kucing) bersepah dispo dgn najis kat dlm tu..Errrk!

Sblm bersalin ummi beli 1/2 dozen utk percubaan. Masa pantang tak dpt pakai lg sbb Adnin kecit shomel, CD yg dibeli agk bsr. Tp ummi tak sbr2 nak testing, pakaikan gakla bila dah sebln lebih.

Masa mula2 htr ke taska campur2 dispo & CD. Dah kena rashes sbb lama tak tuka. So, masuk minggu ke-2, dispo pun dah hbs, ummi ckp kat cikgu nak fully CD. Trgkan kat cikgu pakai cam dispo gak. Lps pakai masukkan dlm wetbag. Masa tu dah start tambah CD. Mcm2 brand ada. Kat taska pakai velcro je sbb tanak susahkan cikgu. Kelaka lak bila kita dah siap setting saiz S tp bila blk tgk cikgu bukak semua button ke saiz L. Sampai ke dada jdnya CD tu..he..he..Kena bgtau cikgu lg cara2 pakai yg betul.

Tp lama2 pakai kena rashes lak. Terlebih jam, kat taska & kat rumah time mlm2. Kes ummi tk terbgn. Mamai2 susukan Adnin then sambung tdo. So kunci jam utk tuka setiap 3-4 jam & wat operasi rendam semua CD dlm air suam kot2 terlebih sbn. Tp lps tu ada rashes lg, so ummi kena guna nappy liner lak. Maybe kulit Adnin sensitif sgt. Tp kalau diperhatikan bila kena rashes kerap tuka CD, dlm 2-3 hr dia baik sendiri takyah buh cream pun. So sgtla natural kan.

Time 6bln start solid Adnin kena cirit lak. CD kena basuh setiap hr. Semput gak, sib baik tak perlu beli dispo. Rasa berat sgt nak bertukar ke dispo. Seboleh mungkin nak kekal berCD.

Time blk kg hr tu pun confuse nak guna CD ke nak beli dispo blk. Takut kalut2 g jln2 time raya tak sempat nk basuh CD. Tp dek krn yakin dgn kelebihan CD ni ummi decide wat blk 20kpg CD. Tak habih rotate pun sbb basuh setiap hr :)

Skrg dah ada 28kpg kot. :) Dpt 2 free CD hadiah contest & giveaway.Ummi akn join lg mana2 contest yg ada hadiah CD utk kumpul koleksi CD Adnin ;) Tgk CD2 br drooling wei, tp pujuk2 hati kan nak jimat kena la stick to the concept..huhuhu.. abah pun takyah terjah tesco, manjaku bagai kes nak beli diaper yg dah kehabisan :)

Ringkasannya pakai CD ni :
SIHAT - kulit bb tak terdedah pd bhn kimia dispo
ALAMI - dpt krgkan sampah yg amik ms lama utk diuraikan > 500 thn!!!
JIMAT - boleh pakai dlm jangka ms pjg
CANTIK - colourful, printed, variety of button / velcro types

Experience berCD di sini > Cloth diaper

So sekalian mommies jom berCD! :)


Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...