Monday, August 30, 2010

Cerita cuti 3 hari

Cuti bbrp hari lps sgt best lepak di rumah..he..he..duk layan sikecit baru pandai lari goyang2..he..he..tp sakit pinggang jgk duk lyn dukung, kejap nak naik tingkat ats, kejap nak turun. Abah keje Jumaat & Sabtu. Tadak org nak gilir shift berdukung ;) Nasib la nak la jgk dia main dgn abgnya, boleh la masak utk bukak posa.

Sabtu tu abah bukak posa kat rumah ex-ofismate dia. So direct dari tempat keje. Aktibiti kami 3 brnk, pagi2 g taman jap. Adnin suka sgt naik conget cakdung=jungkang jungkit. Balik tu lepak2 je lah, si abe biasalah ngadap katun/cite2 kat pc. Kalau adik ok dia join sekali. Ku pulak online ler, godek2 Clothdnz. Jumpa lot.my lak, very user friendly! So ku sign up jelah, lg pun free ;) Bolehla jenguk2 http://clothdnz.lot.my pulak. Ku fokus ttg CD je kat situ. Geram takleh nak update clothdnz.com, line slow lah, takleh nak view sume lah. Main try & error je..hmm..sabar jelah. Takpelah nak meniaga kena sabar kan. Ok lah sbb ku suka ngadap pc, edit2 image. Time consuming jgk sbb tak expert lg. Niaga online pun cabarannya lebih krg sama dgn offline je.

Lain je rasa bila tak bukak posa dgn abe. Nak masak pun mls. Kul 6 lebih br msk dapur. Hakimi dah merajuk nangis dah ingat kat abah. Tak seronok katanya. Brp kali ntah duk jwb dia tanya "abah blk kul brp, kenapa dia bukak posa umah kwn dia, kenapa kwn dia ajak abah, abah tdo kat mana...dia takleh tdo kalau takde abah". Mmg lah ank abah sbb abah duk melayan dia. Ummi kena layan adik:)

Ahad tak ke mana, so abah la pulak duk layan sikecik tu. Skrg ni nak apa je cakap "apaa" Baru dt word tu..he..he..Baru perasan dia dah faham words in English yg selalu ckp kat dia. Impressed! Boleh ajar in Arabic lak. Nak cakap ummi pun broken..ngeh..ngeh..campur2 je lah.

Sahur tu 5.15 baru sedar. Terkejut betul. Sib baik dah ada nasik & lauk sket. Mkn terkejar2. Adnin jaga, terpaksa mkn sambil pangku & nyusukan dia.

Utk berbuka Ummi buat air soya smlm sbg menyahut saranan abe suh buat air soya. Kcg soya 1 pek dia dah beli lamaa dah..he..he..

Resepi kuih biasa/kesukaan/paling mudah > bubur sagu, bubur kacang, bubur caca..he..he..duk pusing2 yg tu jelah.

Lauk simple2 je, lps ummi masak abah amik turn lak ;) Apa yg penting kerjaasama, ummi masak abah basuh pinggan mangkuk. Thanks Allah for giving me hubby yg rajin nak menolong kerja2 rumah. Setakat ni takmo maid lg. Pakat2 buatlah ya.
Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...