Tuesday, January 4, 2011

Hari pertama persekolahan - KAFA





Alhamdulillah abang Qaiyum dapat bangun awal 1st day ke sekolah. Kes tdo awal dek sakit kepala. Kalau tak, pukul 10 pun nak tengok kartun lagi. Pastu pagi liatlah nak bangun.Sib baik abah yang menguruskannya, kalau tak mau ummi jadi mak tarzan di pagi hari..he..he..

Pakai baju sekolah agama pun ok, sebelum ni asyik cakap tak mau pakai. Dia mana pernah pakai sampin seumur idup.Dari kecik nangis2 takmo pakai, time raya pakai baju melayu gitu je.Ummi punyala excited nak pakaikan sampin bling2..he..he..

Ummi pun blur sikit masa nak hantar tu sbb tak tau lagi flow macamana walau dah tanya2 kat staf dia. Maklumla 1st time. Kenalah balik ambil uniform sekolah kebangsaan pula. Tertinggal stokin pulak :P Rasa macam nak tunggu je tapi nampak dia ok tak nangis, so tinggalkan jelah. Dalam hati macam2 perasaan ada, maklumla 1st time dia kat tempat baru. Pemalu lak tu, kot terkencing ke, tak mau makan ke..biasala mak2 pikir mcm2..he..he..

Lega bila tgk dia dah lengkap berpakaian sekolah kul 12 tu. Dalam kereta nampak excited sbb ada kwn2 sama tadika dulu. Dia cakap dah makan. Tanya ustaz ajar apa, jawapan biasa dia 'tak tau' :p

Abah pun cuti semalam. Dgn adik Adnin hantar abg Qqiyum ke sekolah walau tgh tdo kena angkat jugaklah, walau tak berapa sihat..

Sambung cerita di sekolah kebangsaan pulak ;)
Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...