Saturday, January 8, 2011

Logo Breastfeeding


Baca blog Rozy, nampaknya sambutan sticker I Luv BF sangat menggalakkan ;) Ku dulu pun beli dari dia. Ada yang tanya nak beli yang tu, ku jual Mini T sticker je ;) Boleh jenguk2 di SINI. Sejak menceburi bidang penyusuan sepenuh masa ni mmg sangat ingin mempromosi bidang ini pada semua ibu2.

Dulu ku pernah bagi buku kpd kawan2 ofis yang pregnant/baru bersalin sebagai hadiah & pendorong utk commit dalam dunia susu ibu. Untuk tahun ni belum beli lagi buku tu. Kena mula promosi lah ni ;)

Seronok bila tgk dlm web mat saleh especially, macam2 ikon kreatif ttg bf. Jumpa web ni bila search bf icon.

Mothering, the natural family living magazine, decided to have a "Create a Breastfeeding Icon" contest.

The image of a baby bottle on an airport sign announcing the location of a "parents lounge" infuriated us and got us thinking: Isn't there an international symbol for breastfeeding? We called around. Spoke to lactivists and breastfeeding organizations all over the world. No one had seen or heard of an international symbol for breastfeeding. This is our official call for entries.

They received over 500 entries, and narrowed it down to twelve finalists.
..................................

The winner according to Mothering is icon 8 (above) created by Matt Daigle, a graphic designer, stay-at-home father and self-described "Mr. Mom." Congratulations Matt!

Interesting side note: Matt is a deaf cartoonist. Check out his site for his take on what he thinks is funny in the "deaf world."

Jadi, mengikut fahamanku Matt lah yang mencipta ikon tersebut kan? Personally mmg suka gak ikon tu sbb universal & tak menonjolkan breast sangat mcm ikon2 lain ;)

Mothering.com juga menyediakan ikon utk dimuat turun sebagai mempromosi breastfeeding. Klik pada website nya ya.

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...