Friday, July 1, 2016

Sesi temujanji untuk anak soleh (3) - Occupational Therapist

Teks : Zaleha Mustapha
Gambar : Koleksi Peribadi

Assalamu'alaikum & Salam kebahagiaan,
Allahumma salli 'ala sayyidina Muhammad.















KISAH DI QAMARA (1 Jun 2016)
================
Tak beritahu nak jumpa therapist.
Umpan nak cari kedai baru dekat Bangi Gateway dengan adiknya.
Jumpa suami dari ofis di Qamara's Centre
.















Bila masuk center dia ok lagi.
Cakap-cakap dengan therapist tentang latar belakang dulu,
ummi kawal suara tak nak bagi dia dengar.
.

Lepas tu sementara saya isi Questionnaire for Parents or Caregivers & Routine Pattern Form,
therapist ajak ke bilik untuk assessment dengan adik dia,
lepas beberapa minit, adiknya balik semula.
Ummi doa je lah dia bagi kerjasama dengan baik.
1 jam jugak la assessment tu.
Ummi pun gigih recall tentang behaviour Qaiyum sejak kecil untuk jawab questionnaire tu.





 














Setelah beberapa lama Qaiyum keluar dari bilik.
Baju basah dengan air mata & hingus ..huhu
Biasa dah tu.
Ummi bincang dengan therapist dalam setengah jam jugak.
Isu utama yang dikenal pasti adalah anxiety.
Antara faktor berkaitan, takut dengan guru, takut tentang belajar, kerja sekolah banyak, exam, takut tentang kawan2.
Tunggu result penuh dalam laporan nanti.
.
Dalam kereta Qaiyum nangis sungguh2.
Ummi biar dia release je :)
Alhamdulillah kat rumah dia tak semoody masa cikgu sekolah datang rumah dulu.
Diam jugak la tapi masih respond bila ummi cakap.
.
9 Jun ambil laporan.
Assessment pertama dengan Occupational Therapist : Mild autism symptom with Social Anxiety Disorder.
Kos assessment RM250

Didoakan dipermudahkan untuk assessment kedua dengan Clinical psychologist (23 Jun 2016)




























Sharing with ♥

 Zaleha Mustapha
Kaunselor Laktasi
------------------------------------
Inginkan konsultasi penyusuan susu ibu PERCUMA?
email zalehamustapha.lc@gmail.com
Telegram 011-2300 8261

Mahukah ibu-ibu memiliki baju menyusu Muslimah yang membantu ibu-ibu menyusu dengan mudah, anggun bergaya?
Klik di sini >>> http://clothdnz.blogspot.my
Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...