Tuesday, May 6, 2008

Sukenye!!!


Pagi2 dah ngepos..he..he..nak mencatat kegembiraan yg amat sbb takyah g kusus BTN..yahoooo! Biasala kalu keje Gomen under skim SSM kalu nak sah jawatan ni kena g kusus BTN kan. Dpt offer kusus 14-18/5 ni kat Kem BTN KLIA tu. Htr salinan sijil awl2 kat Jbtn Pendaftar. Dulu dah g masa kije kat UIA. 3 hari je, takde exam lak tu. Kembara pun biasa2 je. Best la bab tu tp bab ceramah & LDK tu yg rasa tak best sgt. Rasa mcm kusus plg boring sepjg hidup ni..he..he..tak berjiwa patriotik ke aku ni. Input nya ok tp aku tak suka persembahannya tu. Mcm la kita ni bdk sekolah. Aku expect dorang ni open minded la sket walaupun pro kerajaan. Tp tak semua penceramah & fasi lagu tu la. Fasi group aku ok, dia cite hal sbnr dlm politik ni walaupun dia ahli U**O. Dahla aku tak brp minat subjek sejarah. Nak kena present dgn powerpoint & multimedia br best sket. Ini cam ceramah politik time pilihanraya je, mana best. Tu yg buat aku liat sgt nak g lg ni.

Smlm due htr surat jwpn tp aku tak call pun Unit Latihan. Cdg nak mintak tangguh la. Dkt nak balik bos bg surat. Mlm td br bukak rupanya dr unit Latihan menyatakan aku dikecualikan dr kusus tu. Rasa nak melompat2 suke. Aku duk kata "best nyer2" dkt adik. Adik ingat duk komen dia terus merajuk tanak kawan..he..he..tak paham situasi ler tu.

###########################################

Abe tanya lg tempoh aku nak duk sini. Aku bg sampai bln 8 kot sbb abe kata susahla bila dah masuk bln puasa. Siyan kat aku bgn sahur sowang2 kot..huhuhu...Mcm sure dpt keje lak. Tp aku doa sgt2 dpt keje yg br nak mintak ni. Kdg2 rasa mcm masa semakin suntuk..aku kena balik cepat ke Kelantan untuk settle down. Benornya nak menambah ahli baru (ngeh..ngeh..ngeh..) & risau ayah aku yg ada darah tinggi & kencing manis tu. Dia risau gak ttg aku 2 brnk kat sini, takpe lah aku berenti keje katanya tp mak aku lak lg risau kalau aku berenti keje. Takut esok2 kalau apa2 jd kan..jodoh & ajal di tangan Allah walaupun mintak jauh dr yg tak elok tu. Keje tu sbg jaminan sumber kewangan la kan bila berlaku apa2 yg tak diingini.

Jdlah aku menghitung hari lagi. Ofismate pun ada yg perasan muka aku mcm sedih je skrg. No more happiness shining in my eyes..ececeh..aku kan jiwang gak orgnya :P. Walapun tak lomantik dgn abe, tp sbb dah lama abe tak outstation, asyik dpn mata je, bila dia takde rasa cedih gitu. Manja la pulak. Maybe sbb abe tak brp 'harap' aku kat sini 2 brnk sbb tu rasa semacam je. Aku kena bina kekuatan jiwa sendiri dengan dorongan kwn2. Apapun, yakin BOLEH tp harapnya few months je lah pjj ni.. :)
Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...