Monday, June 30, 2008

Latest

Kesihatan masih blm pulih sepenuhnya. tekak masih perit je kalau lambat sket mkn ubt, tp skip jgk dr 3kali jd 2kali je. Maklumla rasa lembik je bila mkn ubt. Tindak bls ubt kuat kot. Abe ckp sbb dlm bdn takde energy/zat yg cukup..he..he..

Abe sampai pg Sabtu. sakan tul kenduri kat umah metua tu. mcm bekwoh kawin lak. Maklum sekor lembu tumbang. Siap bg cekelat kat tetamu yg hadir.

Abe sampai 6.30pg. Trn salam pastu naik balik sambung tdo..he..he..Kul 7lebih mendobi & prepare breakfast. Aktibiti pg Sabtu, rehat2 d umah, g Warta cari lauk bsh lebih sket sbb abe ipar & ank2 nak dtg. Ank buah dpt Utem kat Mlk. Walaupun rs letih je, kena la g jgk sbb adk takleh tgk abah gerak sket musti nak ikut.

Ptg prepare lauk utk tetamu. Tunggu punya tunggu tak sampai2 last2 we all dinner dulu. Adk pun dah bape kali mintak nak mkn. Last2 kul 9lebih br dorang sampai. Dah siap dinner pun. so lauk2 simpan utk pg esok lak..he..he..Abe ipar siap bwk nasik & lauk2 kenduri. bestnyer gulai kawah..yum..yum..

Pg esoknya just msk nasik tambah sket & pnskan lauk2 yg ada tu. Kul 8.30 dorang bertolak ke Mlk. Aku & abe tak ikut sbb abe nampaknya agk letih, mlm nanti nak blk Kelate pulok. Maklumla sblm tu duk bz dgn preparation kenduri, tak sempat join tahlil dah bertolak ke Bangi jenguk ank isteri ni.

Tak sempat nak jumpa adk bongsu kat LCCT. Dia dpt course Teknologi senireka kat UNIMAS. Just call je lah.

Pg Ahad tu keluar ke Manjaku beli puting & botol susu adk & buh mnyk kete. Cdg nak ziarah kwn kat Tmn Tropika tepaksa cancel sbb ptg lak hjn. Kena angin dr dlm umah je aku dah bersin2 balik. Adk pun kena selsema balik. Batuk pun takde tanda nak ok lg. Ptg tu aku sempat tdo tp adk duh tgk tv, main games dgn abah. Sudahnya dkt maghrib tu dah tak larat nak bkk mata. Abah nak bertolak blk pun dah tanak bgn babai. Slm sambil baring je.

Bila abe dah blk, musti rasa lain mcm tp dah ok sket thp kesedihan tu. Takde tangkap leleh dah. Cuma still susah nak tdo. Tgk tb pun takde cite best. printing e-book kat pc sampai kul 12.

Adk lak batuk2 sampai muntah. Maybe sbb mkn byk sama. Ptg tu susu berbotol2, nasik bertambah2. Terus risau sgt. Doa2 kesihatan dia & aku bertambah baik. Takutnya kalau dia sejuk menggigil ke tgh2 mlm. Terus rasa nak blk duk kampung dan2 tu jgk..huhuhu..

Pg ni takmo pakai uniform tadika. Nak bj Ben 10. Lyn je la. Mata dia sjk sehari dua ni bertahi je. Takut jgk infection ke apa. Sket lg kena g klinik la nampaknya. selang sehari dua asik muka aku je kat klinik tu..pengunjung tetap weh.

Ayah kat kg tgh usaha cari keje utk aku. Aku prepare surat, resume & sijil2. Doa2 atleast awl thn dpn aku dah dpt blk sana..Next week tak sure lg abe nak dtg ke tak. Peningkatan kos perjlnn mmg terasa. Hopefully masih sempat saving walaupun terpaksa dikrgkan separuh dr jumlah yg dulu.
Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...