Monday, June 16, 2008

Update Part II

Cerita PJJ :

12/6 tu naik flight 9.15. Sib baik adik tak meragam sgt. Abah siap2 awl kunonnya nak g keje dah. Mulanya ingat nak abe htr tp che takut adik meraung suh abah naik flight sama.

So abe tak g. Tgh2 pakai tdg ayah masuk bg duit kat adik. Masa kua aku dgr dia nangis teresak2. Tekejut aku. Tak sangka ayah sedih camtu sekali. Mmg dia nak aku berenti je sbb risau aku 2 brnk je kat Bangi tp che pk ms dpn aku & ank gak. Sumber kewangan sendiri pun penting gak. Aku pun tangkap leleh gak lah jwbnya tp control seboleh mungkin. Abe ada ckp psl plan B takut adik asyik nangis. Aku dah tak dpt tangkap apa yg dia kata sbb duk menahan tanak bg nangis beria.

Masa nak bertolak abe bg cd & jam otromen & adik dgn baiknya ucap terima kasih. Salam & babai abah mcm biasa sbb abah nak g keje. Dlm kete aku duk tahan nangis lg. Timbul perasaan yg sukar digambarkan. Bila ingat ayah lg bercucuran air mata nih. Bc doa, selawat & Fatihah bg kuat smgt sbb adik dah tanya kenapa tokku nangis. Tanak bg dia sedih sama. Kat airport & flight, adik amat bagus. Excited naik kpl terbang, ckp tak berenti.

Abah beli kat Mydin

Jajan dr MAS

Beli kat Mydin gak. Asyik usung beg ni masa tawaf umah tokku dgn sepupu kamceng. Pakat nak g sekolah br dgn Anis :)

Sampai kat KLIA, teksi dah tunggu, abe call taxi yg dia kenal. Alhamdulillah mudah urusan setakat ni. Doa tak putus2 pd Allah agar bg aku ketenangan & tabah emotionally, physically. Sampai kat umah adik terus lyn cd otromen sambil mkn nsk lmk yg ayah beli. Rugi aku tak hangkut sume. Takut org airport marah bwk mknn..he..he..takut nak seludup lebih2 kang 1 flight bau nasik lmk.

Dah habih cd ajk adik naik ats, aku kms bilik. Adik main2 dgn mainan baru. Ubah susun atur blk tdo. Bg smgt br sket + sibuk2 kan diri. Dlm pd tu tangkap leleh gak. Pdhal takde apa pun sbnrnya, bkn hubby nak g perang pun. Tiap2 minggu InsyaAllah dtg. Tp dia jd kua air mata dgn sendiri. Rasa kehilangan gitu. Pdhal sblm ni kalau ada kat umah pun bknnya becok bercerita, romantika de amor ke hape. Maklumla dua2 pemalu & pendiam..ngeh..ngeh.. Tp sbb selalu dpn mata jd kekok lak bila dia takde. Kena buang sampah, msk air buh dlm filter sendiri…tu keje biasa abe. Dulu2 aku tak paham kenapa kwn2 yg PJJ nangis ms htr hubby kat stesen bas. Skrg aku tau mcmn rasanya. Cuma aku nangis ms sorang2, tak penah tunjuk dpn hubby..malu...Cemana la ibu tunggal kan…

Adik tdo ptg tu. Aku kms kat ruang tamu lak. Sakan tul habuk, dah berminggu aku tak sapu..he..he..

Adik asyik tanya abah jgk tp boleh la mkn pujuk lg. Lyn je la dia, bg tgk tv, games kat pc, nyanyi2 sesama. Alhamdulillah dpt tdo lena walaupun lambat gak nak lelap tu.

1st morning without abah, bgn dgn ok & mudah je nak mandi & pakai bj. Excited nak g sekolah. Maybe nak jumpa kwn2. Ptg lyn mkn nsk lmk kat taman. Ptg & mlm abah video call bbrp kali.

2nd day agak mencabar. Mula merengek nak mandi dg abah. Alhamdulillah boleh dipujuk2 lg walaupun pun mood tak brp ok nak g sekolah tu. Ptg pun mula nak nangis bila tgk kete abah takde dpn umah. Mlm lak asyik ajk g klinik, asyik ckp dia dmm, sakit perut. Pujuk2, break the rule, bg tgk katun walaupun waktu mlm. Adik tdo lambat sket. Lps tgk tv/cd, lyn main games dora, coloring kat pc. Bukak pc nak naip n3 blog, asyik tetangguh2 je sbb adk nak guna pc sama.


Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...