Friday, September 19, 2008

Coretan seharian

Cuti Nuzul Qur'an lps abe ajk g masjid kjg, gunting rambut Hakimi then ke Tesco. Ingat tanak g, rasa krg sihat je tp bila mikir bosan gak baring kat umah je, g lah jgk. Hakimi nangis2 tanak gunting rambut, nak g tesco je. Last2 make a deal g tesco dulu beli menan br g gunting rambut..heh..he..Dptla tipon power rangers rm4.50. On the way blk tesco singgah amik kek buah kukus kak leen ;)

Ptg tu juadah bukak pose kari ikan tongkol (1st time buat yg masuk daun kari tu. biasa stail kelate ikut mak aku je), ikn bwl goreng (tp rs dia tak sesedap yg ayah beli time blk kg..he..he..byk komen lak.maybe jenis lain, ni ikn bwl emas), sambal, cucur udang (jiran bg) & bubur caca (msk lebih bls kat jiran. Ingat nak bg kat ofismate tp letih pulak nak g htr)

Mmg lps msk 2 jenis, kena baring dulu. Penat sgt sbb berdiri agk lama. Msk yg bersantan ni nak kena kacau selalu kan. Aku bkk puasa dgn kuih2 je then lps maghrib br mkn nasik. Sorang2 le jwbnya sbb abe dah siap mkn nasik. Dia mkn cpt je. Ingat mkn sikit perut ok tp still rasa loya..huhuhu..sikit loya byk pun loya..isk..isk..musim loya blm habih la ni...

Smlm blk awl off on call. jd lah ke klinik homopati kat billion tu. Jauhnye parking dek psr ramadhan kat billion tu. Walaupun tingin nak tgk juadah2 tp aku tak pegi sbb niat asl nak ke klinik. Sms abe suh dia je yg beli. Mmg hr2 dia singgah situ. Aku msk nsk & tambah lauk je kalau larat. kalau tak mkn je lah apa yg dia beli. Tp for sure tiap2 hr gulai dgg/ayam. Sampai aku rs naik muak dah. Punyala byk mknn kat situ gulai je pilihan setiap hr (membebel dlm hati je..ngeh..ngeh). Tp dlm muak pun habih aku ratah gulai tu sbb aku suka betul dgn dgg time pregnant kali ni. Ingat hr ni nak pesan suh beli lain la pulak..he..he..

Jumpa dr homopati tu result dia sama cam ustzh aku test akupunture tu. Mslh saraf, usus, dinding rahim & lain2. So mlm td dah start mkn ubt. Manih ubt dia..aku suka! Tp sempat 2 biji je sbb 8.30 aku dah lena. Tdo mati lak tu sampai 4.30 pg br seda. Biasa time 1lebih tejaga la jgk bila Hakimi merengek nak susu. dinihari td sampai Hakimi trn bwh cr abah suh buat susu..hak..hak..ummi mmg tak lyn daa..

Sib baik sempat msk tomyam & goreng telur. Ingat abe nak msk nsk awl2. Sekali tgk sume lum ready lg. Rush jgk la.

Hr ni penyakit loya kuat blk tp ditahan2 takmo bg muntah. Ingat nak tdo rehat td tp terpanggil nak tgk cite Children of heaven. cari kat youtube. touching sungguh cite tu. Asalnya terjumpa dlm blog kickdefella. Try google la lps bc berita dia kena tangkap. Pulak tu umah dia dkt je dgn kg aku. Sempat go through post dia ttg isu bendera tu tp lain pulak dgn kenyataan dlm paper tu. Hmm..mcm2 lah isu politik skrg ni. yg penting kena dptkan berita dr dua2 pihak br nampak kebenaran & keadilan.

Ttg cite tu mmg aku bkn jenih artistic ler..he..he..tak brp paham ending dia. Aku tgk blk kat blog kickdefella ttg ulasan Tokguru ttg ending cite tu, br aku phm. Sesungguhnya mmg aku kagum dgn Tokguru. Aku lebih melihat dia dr sisi lain, bkn dr sisi seorang ahli politik. Dia mmg patut dikagumi.
Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...