Monday, September 15, 2008

Hjg minggu & Hakimi

Hjg minggu lps melepek di rumah saja. Sabtu tu ingat nak ke Billion, amik ubt kat klinik homopati & nak janji dgn k.leen nak amik kek buah kukus. Tp semua plan tergendala sbb rasa loya yg amat, so aktibiti hanya tdo spjg hari. Kul 9lebih br bgn. Mandikan adk. Sambil teman dia tgk tb/main games aku tdo lg. Pastu belek mjlh Rasa. Ingat nak msk tp letihnya rasa..

Abe keje. Sib baik dia belikan lauk siap2. Ptg tu seronok bukak puasa sbb byk buah2an. Abe blend tembikai. Yummy..tak puas rasanya..nanti nak kena beli lg. Habihkan sebiji betik kecit jgk utk berbuka & sahur. Rasa sdp perut sket byk mkn buah. Tp sahur tu sempat muntah angin & kua tembikai sket..argh..tak sukanyer rasa kat tekak bila wek wek tu…

Ahad pulak abe bwk kete g baiki. Melayang RM2ribu++. Abe guna kad htg dia je..huhu..Hr tu lolo=dandan nok buat loan UKM, nak tuka kete br sbb mikir mmg habih byk bekki keto tu tp last2 tak jd sbb lps trade in pun nak kena top-up ribu2 gak utk kete br. So bekki jela kete tu. Lgpun dah 4thn lebih tak tuka tyr, bateri, brek pun dah bunyi, enjen pun bunyi jgk. Pastu absorber & byk lg lah yg dituka. Lps amik dr workshop tu rs ringan je kete aku. Stereng pun ringan. Bwk 80 pun tak rasa apa. Kalau tak rs cam laju je pastu melelong2. Ngeh2, dah habis 2K takkan tak rs sdp lg kan…

Ptg tu abe tanya nak buat kuih apa. Aku masak puding milo kukus. Main buh apa yg ada. Sib baik menjadi la sket. Blk dr cuci kete abe beli lauk berbuka. Alhamdulillah takyah mek lama2 kat dpr. Just tambah tempe& ikn bilis goreng je. Kalau msk 2jenis je pun lps tu musti melepek. Letih & fenin dek bau esp. yg bergoreng tu.

Mlm td adk rajin lak nak membaca. Aku sempat bc 1 buku je, pastu ajk dia tdo. Dah ngantuk walaupun br jam 9. Cerita bab dia sket. Skrg suka sgt tanya “mak rasa mak syg adik tak?”. Takleh nak switch lg panggil dia abg. Still panggil adik. Tunggu baby kua br panggil abg kot..he..he.. Hr tu ms bgtau dia dlm perut ummi ada baby tau. Dia siap tanya "tak menetas ke"..hak..hak..Skrg dah tuka "tak beranak lg ke". Kalau abah kua mana2 even skjp je dah ckp "adik rindukan abah". Kamceng sungguh dgn abah skrg. Mkn nasik tak sah kalau tak bertambah. Hjg minggu tu msk sardin je utk dia. Kemain puji "sdpnya mak msk"…ekekeke..

Mmg manja yg amat. Sng sgt menangis. Kdg2 nak gelak tgk muka jebeknya tu..muahaha..suka ngusik dia. Atr words pelat :

Ngepeng=iklan jd lepeng
Lagu chip chip n dale = chip chip tamil
Rangers mystic force = rangers mistic sos
Makhluk asing = makhluk asim
Blok = blop
Puasa = kuasa
Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...