Monday, December 1, 2008

Hari keluarga perpustakaan UKM

Bertolak dr umah kul 7.40, singgah beli kuih sbb abe biasa breakfast pg2. Aku tak msk sbb libr sedia breakfast. Lupa lak nak beli roti ke biskut wat bekal sblm sampai. Silap masuk susur kul 9 br sampai FRIM. Tak enjoy sgt sbb aku tak main. Tkg tgk member2 bersukaneka je. Blk tu br rasa penat sbb duk ke hulu ke hilir ulang alik tgk games & jumpa jejaka kesygn kat pondok tu. Hakimi mcm biasa alah org ramai..ekeke..asal abah bwk tpt org ramai yg tgh duk main tu mula mula semacam je. Nasib baik kat tpt mkn je dia happy sket sbb bleh minum air batu.

Kita tgk gamba ye :)
Nun jauh kt kemah putih tu, jejaka yg bercekak pinggang tu my hubby ler. Gambo belah knn ada bdk bj merah bekawad blkg staf berbaju biru tu si Hakimi & abahnyer lah. Ni ms tgh lwn boling kelapa. Abe tk snap gambo staf pun sbb duk melayan hero kecit tu.

Kan gambo dia jauh dr org tu..he..he..
Kemain la kami memujuk main air kat sg kecik yg berbatu tu tp takmo. Maklumla last main air ms umo 8 bln kot...he..he..duk ckp la kaki dia kotor, selipar kotor sbb kena pasir sungai tu. Aku & abah dia nak pgg dlm air tu pun dia takmo. Setakat cecah hgj jari kaki je. takut seluar basah la. Bila nak naik merengek selipar kotor lg. Tepaksa cuci kaki dia & selipar, tak bg sebutir pasir pun lekat. Kalau kat umah suka sgt main air kat sink/baldi. Agknya kena selalu bwk br dia ok. Bila blk dia ckp takmo mandi kat sungai tu nanti org tgk. Wallah!teruna pemalu nih. Abe ckp sempat poo kat diaper tp time nak basuh kena tunggu sume org kua dr toilet. Pdhal pintu toilet kan boleh tutup. Mcm2 la si Hakimi ni...he..he.. Tp dia ckp seronok pegi janggei=jungle sbb ada air purple (air sirap sbnrnya, tetuka warna lak). Suka sgtla minum air batu walaupun batuk2 tu. Nanti nak pegi bekelah kat jungle lg katanya :)
Ni yg dpt kat family day tu. Mug ms registration, hamper (sume staf dpt, tak sempat snap yg blm bkk, sampai kat umah Hakimi sibuk suh bukak) & radio fur lucky no.92. Sakan aku duk tunggu & doa dpt lucky draw tu. Tegolong dlm 13 grand prize ler jgk. Yg lain2 tu dpt hamper lg. Jajan utk Hakimi tak sempat snap pun. Bab mkn mmg puas hati sungguh sampai tak larat nak ulang mkn dr mihun, kuih2, abc, nsk goreng, aym goreng,kuewtiaw goreng, laksa. Sblm blk pun rs byk lg mknn2 tu. Dah dpt lucky draw terus blk...he..he..sampai kat umah kul 3 & lepak kat umah jer. Abe pun dah penat nak kua g kenduri. Mkn mana yg ada jer.
Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...