Wednesday, March 4, 2009

Wedding anniversary & update


Terlupa pulak hr ni anniversary..he..he..tingat bila bunyi reminder kat henpon. Tak wish lg kat abe tp kad dah ready. Gara2 tak brp sihat la kot.

*****************************************************************************

Daku kini dilanda selsema & batuk2. Start dgn Hakimi bbrp hr lps. Nampak nya tak brp nak ok walaupun panadol dah habih sepapan. Mkn jgklah panadol tu sbb tak daya nak thn sakit kepala yg berdenyut2 esp. ptg2 & mlm.

Walaupun tak brp sihat tu sempat lg merewang ke Billion Jumaat lps sbb kena beli jgk brg keperluan yg tak brp lengkap lg. Tp takde choice sgt. Dptla sandal utk diri sendiri (kasut dah rasa ketat, nampak cam sembab sket kakiku) & seluar utk Hakimi. Geram tgk seluar2 pjg RM8.90-12.90 tu. Tp duk kira2 budget jgk. Almaklum abah beli bj je hr tu, so ummi kena beli seluar lak. Tak elok nampak dia pakai seluar pendek bila jln2.

Sabtu tu g klinik dgn Hakimi tp dr takleh bg ubt selsema. Ubt btk aku tak mkn pun, selagi boleh thn, thn lah dulu. Tak brp elok mkn ubt btk ms pregnant kan. Tekak pun pedih amat. Hr tu sbnrnya birthday abah (28/2) tp tak larat nak bgn msk special for his breakfast. Lps g klinik, g Billion lg utk amik ubt kat klinik homopati lak. Bkln utk blk kg & suh dr tgk Hakimi sekali. Dia ok cuma dr kata ada sinus & mslh penghadaman sket.

Lps tu g cari birthday card abe & anniversary card. Hakimi mcm biasa request menan ler. Survey bks dadih utk wat stok susu nanti. Beli kat kg / lps pantang lah. Singgah KFC, tingin zinger burger tp masa tu breakfast hour lg. Oder mana yg ada je, happy meal utk ank jate ksygn sekali. Pastu g beli kek chocolate cheesecake utk abah. Wah dua hr ni dah beratus lebih gak habih duit..huhuhu…

Ptg msk sup. Hakimi dah tak sbr2 nak mkn kek abah. Tanak nasik. So lps dinner, sesi mkn kek & bergambar 3 brnk :) Kemain la memuji sdplah kek besday abah ni..he..he..Tp lps dah habih mkn kek Hakimi request nasik lak. Sib baik ada belen lg nasik & lauk2 tu.

Ahad pg ke Tesco, mcm biasa beli brg dapur + keperluan utk bb sket. Takde choice sgt & takleh nak berlama2an memilih sbb aircond rosak. Abah pun dah nak gerak. Nampak gaya ummi kena soping sorang2 br leh berlama2an membelek situ sini. Lps tu ke masjid kjg, gunting rambut 2 brnk tu. Blk dr sana, abah request gulai ayam utk mkn dgn roti arab. Kwn dia nak dtg tp last minute tak jd. So kami ank brnk je lah pekena roti cicah gulai ayam tu.

Dkt kul 6, g tgk bb baru kwn abe dkt tmn ni. So cute. Tak berani nak duk dkt sbb bwk virus selsema ni. Hakimi mudah lak masuk sbb takde org. Mula2 malu2 dah lama tu masuk genglah jgk dgn ank2 kwn hubby tu. Sebaya pun dorang tu. Senang hati tgk dia berkwn camtu. Kat sekolah pun, ada hr yg aku tgk dia ceria bila masuk tadika tu. Siap nak lompat2 terus..he..he..Biasa amik port tecongok kat tepi pintu dulu sblm warm-up. Hopefully bertambah ok lah nanti.

Semalam & hr ni mc. Batuk & sakit kepala makin kuat. Dr nak checkup sekali. Result, kena UTI=kencing kotor la pulak. Dr kata bb pun kecit, tak cukup rehat ke. Nak kata tak cukup mkn berat asyik naik je. Skrg dah 60kg. Kepala bb tak masuk 'jln' lg. Dr bg mc suh rehat, takut bb tak sampai berat minima 2.5kg. Selsema tak baik2 maybe sbb dah infected tu. Batuk pun dr kata mcm ala2 nak lelah la pulak. Ujian tak brp sihat lak di akhir2 pregnancy ni. Doa2 sembuh sblm due. Kalau tak mmg tak larat nak push aku rasa dgn keadaan semput2 camni.

Tp dpt mc bkn reti nak blk rehat..he..he..blk kjp mkn ubt then kua ke bank utk settle credit card. Tinggal ciput dah saving TH ku. Spare jgk lah kad htg tu takut emergency kena ceaser ke..mohon dijauhkan, doa2 normal..Amiiin..Pastu melencong ke Billion lak. Ada brg bb yg tak complete lg + nak top up seluar Hakimi lg. Sekali tgk byk seluar RM8. Baju pun byk gak. Eee..gerram ummi tgk. Cover nafsu wei! Habihla RM100++ gak. Dpt soping hilang lak rasa nak dmm nih..he..he..rasa nak sengih je manjang. Terul tul! Bolehla nak berlama2an sbb soping sorang. Nak pusing brp kali, belek brp kali pun tak kisah, takde org nak kacau suh cpt2..hak..hak..Lps tu pekena kfc lak. Sehari dua ni asik teliur kfc je.

Balik umah, sapu bilik ats yg dah berabuk amat tu. Walau sakit pinggang gagahkan jgkla. Maybe nak lelah sbb umah byk habuk sgt. Then, kemas baju2 utk bwk blk kg. Seronotnya nak blk kg nih. Hakimi pun dah brp kali tanya bila nak blk kg. "Adik syg Anis"..he..he..yg tu ingat dulu. Tokku masuk senarai lps sepupu kamceng tu. Hr tu che aku usik dia, "bekasih dgn Anis ke?"..marah dia, tatau la paham ke tak makna bekasih tu.

Hr ni dtg opis jgk. Hr ni sampai Jumaat ada Audit. Dr suh aku sambung mc lg Kamis, Jumaat ni. Rehat betul2 tp kalau duk umah pun byk nak kena kemas utk blk kg nih. Takde la rehat sgt pun. So dtg la gk opis. Settle mana yg perlu sblm cuti pjg. Aku apply GL jgk incase emergency kena ke spital gomen ka. Maybe ni last n3 di bln ni. Kalau tiba2 rajin maybe update lg sblm blk kg Sabtu ni. Apapun, pd yg mengenali, pohon maaf kalau ada salah silap ya. Doakan aku selamat menghadapi saat melahirkan zuriat ke-2 nanti. Doakan jg bb ku itu selamat & sihat.
Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...