Monday, July 27, 2009

Ahli baru

Bakal mengucapkan selamat tinggal kepada sihijau National ku. Dah byk berjasa sejak tahun pertama perkahwinan ku. Akan dihantar ke kampung, umah mertua ku.
Selamat datang si 'silver' Hitachi :) Share beli dgn abe..he..he..ingat nak beli deep freezer tp lps congak2 decide nak 2 doors lak. Hr ni genap seminggu kat umah. For sure jd motivator utk aku giat ngepam. Abe pun selalu bg reminder "Takde susu pun kat freezer tu, bila nak buh susu, dah beli tu jgn tak guna lak"..he..he..sabar abe. Akn ku penuhkan freezer itew! ku berjanj! chaiyok! chaiyok!

Stok beku mampu buh 1 bks je sehari. Nak wat camne mlm2 asik tebongkang. Kunci jam tp takleh bkk mata. Hr ni dah ada 6 bks. Aku musti lagi gigih sbb cikgu taska dah pesan suh lebihkan susu. Atleast 7 botol. Huhu..gelabah je ummi bila bekalan licin.
Go go Ummi u can do it! Sakit 'M' kdg2 masih hinggap lagi. A big NO!NO! Keep on reminding kena dpt at least 4oz setiap btl sekali pam. Alhamdulillah bila jg mkn, mnm milk booster bagai tu nampak ada peningkatan. Gigih tambah sesi ngepam. Td pam dpt 10oz tp careless terbalik botol habih 2oz..huwaa!!rasa nak ketuk kepala sendiri..tp cpt2 ingat maybe rezeki Adnin setakat tu. Doa2 susu bertambah lagi.Amiiin.
Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...