Wednesday, December 16, 2009

Longan & kurma merah

Beberapa minggu yg lps cuba buat sendiri air longan + kurma merah. Tak ingat sukatan dia main buh je dua2 tu & air dlm periuk. Dah lama en.abe beli benda2 ni kat tesco tp sbb ada yg instant duk minum yg instant je. Setakat ni tak perasan sgt susu up ke tak tp sbb sdp minum je lah. Tp lps minum yg buat sendiri ni hr ke-2 mcm byk sikit. Tak sure sbb minum tu @ mkn benda lain. :) Hasil tenusu trn naik je tp Alhamdulillah trn 1-2 oz gitu. lps consume milk booster dia stabil blk. kalau mendadak sgt turun tu gelabah jgk.

Sng je nak buat.
Campur longan kering & kurma merah ni & rebus.
Bila dah nampak kembang tu tutup api.Buh gula sket.





Then buh dlm bks/jug. Aku suka minum yg suam2.
Minum sejuk pun boleh jg. Aku tak suka rasa kurma merah lps rebus tu, so simpan longan je. Longan tu best!! Satu periuk 2 hr dah hbs..he..he..

Boleh jg tgk cara2 di blog In the name of love. Credit to Lynn ;)
Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...