Saturday, January 16, 2010

Milk booster





First time cuba set BF beli dgn Mommylina. Masa tu production agk low jgk la + asik rasa letih je. Hr pertama mkn dah nampak kesan. Maybe ditambah faktor mknn & hjg minggu. Hjg minggu kan waktu relaks dgn ank2 tak tensen wat kije..he..he..Minggu tu g kenduri mkn nsk minyak sdp dgn acar buah. Mlm tu mmg melimpah2 susunya. Adnin hisap few minutes je letdown sampai 3x. Yg sblh lg menitik2 laju. Ya Allah happynya rasa.

Tp aku perasan bdn aku mmg cpt adapt dgn milk booster baru. Dlm seminggu dua susu taklah sebyk mula2 mkn2. Byk faktor gak jd penyumbangkan, maybe terskip mknn, pam tak ikut waktu tetap, keje dll. Tp aku still puas hati sbb susu nampak mkn pekat & Adnin takdelah merungut2 tak cukup susu. Bekalkan 30z sebotol kat taska pun cikgu takde cakap kena top up byk lg.
So aku decide nak terus consume shaklee ni. 2nd time beli dgn Hasmah lak sbb urgent hr tu (recommended by Rina) Kali ni order set trial pack with ostematrix plok sbb jrg minum susu skrg & adult should consume 3 gelas susu setiap hr esp. bf mom. kalsium ni pun penting utk tulang kan.



Production agak ok. tak perlu lg bergegas ke taska kul 1 kes tak cukup susu yg pam kat ofis & rumah. Kdg2 masih rasa penat lg, maybe sbb pmknn tak seimbang & life management yg tak brp ok.
Alfalfa cukup utk 15 hr je so dah lama abis.skrg susu agk menurun sket. Faktor pam pun jd sbb kot. S3 nak kena servis dah kot tp tataula bila nak g cari Lunatot showroom nih. Masa pam pun lari2, musim audit dlmn skrg. Faktor letdown reflex pun ye jgk. dkt 1/2 jam br dpt 2nd letdown. kul 1 tu mmg paksa bia dpt atleast 6oz. kalau tak, tak cukuplah bkln adnin ke taska.
Skrg try fenugreek dr Babysnowdrop lak. Mlm2 Adnin mcm tak puas nyusu time mula2 nak tdo tu. Siap tertonggeng2. Tp bila tgh mlm kdg2 mcm tak kosong sepenuhnya lps dia hisap. So dptla 40z bila pam kul 5lebih tu.


Soya milelea & jantung pisang mmg amat berkesan kat aku. hjg minggu lps pekena jantung pisang cicah sambal tempoyak, mlm tu kena pam jam 3 pg sbb dah bengkak. nak kena beli lg nih, buleh cicah budu lak..em..yummy..
Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...