Monday, January 4, 2010

Balik raya haji

Dah masuk thn 2010 baru nak cite psl blk raya haji da..he..he..takpolah, siaran tertunda ;) Impian tercapai nak blk dgn flight 4 brnk. Ku suka walaupun poket rabak guna kad htg. Sblm ni naik flight dgn Hakimi je (masa hubby kije kat kelate - kes tak confident naik bas takut Hakimi muntah. Aku pun mabuk gak.)


Asalnya abe kata tak dpt cuti raya.Sehari sblm ry keje lg sekerat hr.Kalau aku nak blk awl dgn flight 3 brnk boleh katanya sbb takut jem + musim hjn. Dah kena dulu blk sehari sblm ry tgh mlm br sampai kg. Tp tak best lak blk 3 brnk je. Kebtln anak buah abe blk dgn kereta so decide aku sambung ct abe blk kl dgn ank buah. Senin dia dah keje.

Last2 dpt cuti pulak dah. Duk ting tong2 nak tuka tiket tp aku hold dulu. Syg woo burn ratus gak + kena byr fee lg. Psycho2 sket, lastly jd la abe blk bersama kami..he..he..yeay! Sehari sblm tu aku cuti utk kms & settle apa yg patut.

Kul 5 bertolak dgn teksi ke LCCT. Terpaksa kejut Adnin yg br tdo. Sib baik ok masa siap2 kan dia tp ngamuk dlm kete on the way ke lcct tu. Hadoila! maybe tak puas tdo & tak dpt nak nyusu baring.Bila bg botol dia nak isap lak tp sambung ngamuk tak cukup sbb aku buh dlm 2oz je, spare nak bg time flight take of. Saba je la spjg perjlnn tu. Kjp2 ok bila pujuk2. Abah lak cool kat dpn cam takde perasaan..hohoho..(ampun..ngumpat he..he..) tp bila dah sampai ok lak dia. Dia mmg suka tgk org ramai. Kalau mcm nak meragam tu dukung je terus ok. Tak nyusu sampai naik flight.Lama gak tahan tu.Duk berkira2 nak g landing kat surau ke tak.

Masa nak take off tu sempat la nangis jap nak nyusu & tdo. sib baik hisap gak walau meronta2. dia mmg nyusu sambil tdo je kat umah.susahla bjln nak kena cari port utk landing..huhu..tdo perjlnn.

Abg ipar dtg ambik, singgah umah mertua jap walaupun sampai dah kul 10.Adnin masih lena tdo.mmg tak selesa dgn air asia nih.lambat nak berlepas. adnin dah nak meragam sbb waktu tdo dah.tp sbb murah naik gakla.gamba2 sket :

Bosanlah edit gamba nih.ikut diolah duk tok berapo btl pung!


Tiap2 kali raya hj mmg aku duk umah che abe & hakimi duk umah mertua sbb aku korban lembu ayah & hubby korban lembu ayah dia..he..he..kdg2 rasa tak best gak tp siyan lak kat che kalau aku korban dgn mentua.belah ptglah br abg dtg ambik beraya kat sana.Dah ada bb ni esoknya br ke umah mentua :P


Raya ni tak dpt lg nak pakaikan bk kurung & tdg kat adnin.kecik renek ank dara nih, tak jumpa saiz.saiz 0 pun bsr lg.so pakaila mana ada.tak beli bj raya pun.beli tights raya lambat sampai lak.


Abe blk KL raya ke3.hjn lbt dinihari tu.bertolak kul 4pg lg.kul 9 dah sampai katanya.bangi hjn lbt sampai banjir kat ruang tamu.kalau hjn lebat berangin mmg bocor sbb atap porch tu ada yg pecah2.


Kat kg pun 3-4 hr lps raya mmg hjn lbt. Sempat jln2 umah tokku, mak sedara & mek je dgn che.Adnin dmm pulak.Asyik nangis je.Mkn ubt dmm pun tak brp nak kebah, so kenalah ke klinik jg. Alhamdulillah sblm blk bangi dah ok sket.Duk doa la agr dia tak meraung kat dlm flight.Hakimi wat perangai merajuk nak duk tepi tingkap.dah ada org lelaki yg duk.sib baik dia paham, dia tuka seat bg kat hakimi. then tiba detik terrible!adnin meraung nak tdo.susu bdn tanak, botol pun tanak.mmg meraung habis, sib baik tak muntah.encik kat sblh tu tgk je. "tak bg puting ke?" "Anak sy tak hisap puting"Last2 tetdo di bahu sampaila KLIA. Fuh!Kebas bahu & blkg rasanya.

Nak bjln amik beg satu hal jg.jauhnya. dah spare pouch tp tak pakai.dgn beg blh kanan adnin belah kiri,hakimi lak nak suh pgg tgn.suh dia pgg bj aku je. Dah amik beg br pakai pouch sbb mana nak pgg adnin mana nak tarik beg kan.br confident nak pakai pouch di khalayak ramai. Abah dah tunggu. tak sempat bergambar bagai terus masuk kete.adnin sambung tdo.
Blkg umah che ms hjn lbt.

Sekian, cite tertunda blk ry hj :)



Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...