Saturday, January 16, 2010

Rashes & CD

Kulit adnin dah 'luntur' sbb menggelupas lps sapu krim
Try lebarkan nappy liner, taknak bg kena kat cover CD tu
Dah 9bln lebih fully CD. Mula2 ok, makin bsr kena rashes gak. Terpaksa la berpaling tadah ke dispo lak tp tak beli yg baru, guna Hakimi punya saiz xl yg tak habih sbb tak muat.Ingat nak let go @ sdkh kat sesapa. Tp duk tangguh2 je.Sib baik gak, bulehla guna lg.

Adnin mula kena rashes bila lambat tuka time mlm & kat taska.Buat stripwash rendam dlm air suam & guna nappy liner, then stripwash lg dgn sunlight, cuka & soda, skrg ni ok lah sket. Tp mslh baru timbul merah2 tepi paha cam gamba kat ats tu. Mula2 jd merah pastu kulit akn bersisik menggelupas.siyan kat dia.bila pakai dispo ok lak.so aku agk dia alah dgn PUL. tp masa fully cd kat taska pakai lunatot mcm tak merah sgt.bila pakai myb**y je blk tu tgk merah sgt.aku agk dia alah dgn cover cd tu sbb agk keras banding brand lain.nak guna lunatot je tak cukup yg velcro + tak terbasuh tgh2 mlm.mula2 guna smgt lg, skrg ni sakit M melanda..he..he..

Byk lg nak kena bljr ttg cd. ilmu ttg apa2 ni luaskan. kena cari takleh jemu2. berat hati nak pakaikan (beli) dispo sepenuhnya sbb dah tau kebaikan berCD ni. dispo tu byk bhn kimia kan. tong sampah pun cepaat je penuh. menyumbang sumber sampah yg tak boleh diurai dlm ms 500thn ler..erk!
Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...