Saturday, July 17, 2010

Placement test

Hari ni pukul 8.45 bertolak ke sri ayesha utk standard 1 placement test abg qaiyum. mcm tak berapa prepare je, ummi pun sama...he..he..compared to SRAI Bangi dulu. sib baik test kul 9 jd takdelah bergegas sgt. Ni sempatla mkn nasik lemak dulu.

Sampai2 ok je parking pun sng sbb tak ramai sgt, dlm 50 application je tp intake 30 0rg je. berkenan dgn khalifah & montessori method & bil. pljr 20 org je, english Islamic tp yuran costly ler ..he..he..

Ada writing & oral test BM/BI/Jawi, Scie, Maths & montessori/kendiri. Terus masuk kelas utk test. Muka mcm biasala malu, moyok je. Riasu takut dia nangis esp. time oral. Jwb perlahaaan sgt, cikgu kena tanya byk kali & duk dkt dia :) Bab writing test lak nampak dia tak jwb sgt, bila cikgu guide baru nampak tulih2, hrp2 betulla apa yg ditulih tu..he..he..ummi takde latih tubi pun kat umah. tak patut tul kan. atr yg lambat kua jgk la masa test tu. Yg ok nyer parents siap boleh tunggu tepi kelas, ada yg mak siap bg clue dgn bhs isyarat & ada yg siap beriba dgn ayah dia masa oral test..he..he..ku takmolah buat mcm tu. Let him be independent sket, skdr melihat kat tepi kelas.

Parents lak kena jwb questionnaire & interview. Siap ada soklan open ended. Hubby jwb yg 0bjective, ku jwb yg open ended, ingat nak goreng lg tp hubby dah suh jumpa cikgu utk interview..he..he..sib baik interview in Malay, jenuh nak susun ayat kalau bahasa magris sbb kat tpt keje dah biasa in Malay ;)

Hubby cakap mcm ramai businessman je parents yg apply tu, ye la kete bsr2, moms lak ada yg vogeh2 ala model gitew, speaking berabuk pun ada.Kita pun business gak..ngeh...ngeh..kecil2an dulu,insyaAllah semakin besar.

Ada yg duk sujud, test solat ku rasa sbb siap sejadah tu. Tp tgk abg qaiyum duk diam je.Kdg2 dia tau tp tak nak tunjuk yg dia tau. Cikgu tadika pun cakap susahnya nak tau apa yg dia tatau sbb dia tanak cakap.

Tunggu result in 3 weeks time ;) Esok pulak result SRAI, dapat ke tak ye ???
Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...