Thursday, April 17, 2008

Ceriaaa

Doa2 dah habihla episode emosi nih..he..he..time to ceriaaa pulak!

Khamis last week aku cuti, urus duit kat TH & ke KLIBF. Ke PWTC dgn komuter. Tp bila sampai KL sentral aku cuak, kena tukar platform ke. Aku pun kua je lah, tanya staf ktm kat gate tu dia kata straight je sampai Putra..he..he..kenalah tunggu train lain. Habih masa kat situ. Hasilnya ni buku2 utk aku :



Utk adik cd alif ba ta, komik raihan rangers, blok alif ba ta, poster no. Arabic, set buku dora. Asalnya nak bg kat sepupu dia sorang satu tp bila bukak, semua dia nak sbb tajuk buku tu lain2. Belanja RM200++ je sbb itu je budget yg ada walaupun gerram je tgk buku2 tu. Patutnya dah simpan sket2 utk belanja book fair tiap2 thn kan ;)

Ahad tu pulak hari sukan tadika adik. Lambat g, parking kat stadium seksyen 15 tu dah penuh. Adk mcm biasa fobia org ramai. Duk jauh2 je. Nasib nampak kwn dia dr jauh bolehla masuk dkt sket. Dia takmo main sukan. We all tgk kwn2 dia main je lah. Pastu round2 dlm stadium tu sambil posing. Tak sempat tunggu lucky draw adik dah nak balik. Lgpun dah dmm dah tu sket2. Skrg ni masih batuk2 lg. Alhamdulillah tak dmm pns teruk sgt sbb dr terus bg antibiotic. Biasanya tekak dia mmg merah. Kerap pulak kena dmm ni. Abe pun ckp kalau adik demam dia risaula aku 2 brnk je kat sini. Aku doa takdela sampai teruk sgt kan. Langkah2 pencegahan tu ke ambik dulu.

Selasa lak ganti bos meeting Ketua Bahagian. Nervous gak org besa2 belaka tp sbb selalu join program dgn bos2 ni, so leh la control sket ;) Seharian meeting dr 9-5.30. Fuuh!

Smlm lak ada ceramah Jenayah Wanita anjuran Sukmanita UKM. Best gak, byk info. Bks Ketua Polis Kedah, Datuk Md Som yg bg talk. Dia byk share cite2. Dia advise wanita2 ni kalau kua takyah la bwk handbag..he..he..kalau nak buh dlm tu pun, buh duit sikit je, lipstick tisu dahla. Yg lain2 cam ic, kad kredit buh la dlm poket ke, selit kat pinggang ke, cam mak2 zmn dulu kan ada yg jahit kain & lilit kat pinggang. Lg satu takyah bwk IC btl. Bwk yg fotostat je tp fotostat colour & laminate. Sbb byk kes penipuan guna IC kan. Jgn bg Ic kat sesapa even kat security. Skrg dia suggest company ada mesin bc IC tu so kita takyah tinggal IC. Byk lah advise dia lg. Kena wat n3 khas :) Kalau tk bwk lesen mandu polis takleh saman terus katanya. Kita ada 24 jam utk bwk balik lesen & tunjuk kat polis tu. Know the law katanya. Aku baru tau tu..he..he..

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...