Thursday, March 18, 2010

Adnin is 1


Sekejap je masa berlalu, Adnin dah setahun. Excited ummi nih sbb setahun jgkla Ummi dpt susukan Adnin. Alhamdulillah...birthday present for Adnin..apa ya? he..he..susu ummi je lah..he..he..agaknya hari minggu nanti baru beli kek. Siyan ank no.2 asik delay je nak dpt apa2. Abg Hakimi dah sibuk nak g piknik. Pengaruh Dibo the Dragon yg piknik dgn kwn2 dia. Dah order nak nasik lemak & air masak :) Few weeks ago ummi dah belikan satu set romper & tights utk Adnin. Tgh kemaruk romper. Bila pakai kelaka lak nampak Adnin nih. Baju2 byk dah ala2 kecit, maklumla dah masuk sethn. Duk pakai baju dari umo 3bln. Ummi kena soping lah lps ni. Dah lama tak serbu manjaku/billion ni.

Mengingat detik kelahiran dia mmg terasa lebih sakit berbanding abg Hakimi. Tgk kepala dia pun mcm besar & lonjong sket berbanding abg yg lebih bulat. Sbb tu ka lebih sakit..ntah betul ntah idak teori ummi nih. Mungkin juga sbb tak amik penahan sakit langsung & dr masukkan air utk cepatkan proses bersalin. Kul 6.06ptg dah lahir. Kalau abg dulu kul 9.05mlm. Tp ummi terkilan sbb Adnin minum FM kat spital & kat umah sehari dua lps blk spital tu. Kalau Adnin ada adik nanti ummi kena bertegas la strictly no FM, breastmilk only! biiznillah...

Adnin masih belum berjalan lg. Cepat gak bab2 meniru gaya ummi & abg nih. Lagu kesukaan lagu eksrim mat kool yg lalu kat kwsn umah nih. Siap goyang2 kepala & bdn ler kalau dgr lagu tu. Masa mamai nak tdo pun buleh goyang2 tgn. Lagu lucky laki man pun suka gak. Haih, pengaruh tak sihat..huhu..

Kat abah dah attached sket skrg nih, dah pandai nak ngikut gak lah sbb abah dah rajin dukug dia. Tp kalau lama sket musti cari ummi gak. suka sakan kalau ummi nak dukung.

Semoga ank ummi jadi anak yg solehah, sihat selalu, pandai jaga maruah bila besar nanti. jd ank dara pingitan kah? :P
Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...