Monday, April 20, 2009

Adnin I

18/3 genap sbln usia Adnin.Ummi tak jd lg nak amik imunisasi kat homopati.Dah ada appointment kat klinik TMC.Kesana dgn abh&abg hakimi.Mcm biasa tak ramai org,tambah2 kami dtg awl.tu yg suka g klinik private tu.sng&cpt.ummi kena msk dgn adnin je sbb abg hakimi wat pe'el tanak kua kete.duk ngamuk nak g umah anis,nak g tesco.sib baik 2nd bb,ummi taklah kekok sgt.
Kena tunggu jap sbb dr takde lg,maybe cek patient kat spital.dlm nunggu tu dtglah ayah mithali dgn bb dia.mcm knl,mcm kwn hubby tp sgn lak nak tanya.duk pakat dukung ank sambil jln2 dlm klinik.
Masuk jumpa dr dia kata ada kng sket lg tp dia tak cek pun kdrnya.Adnin dah 3.7kg,52.5cm.Siyan pulak tgk kena cucuk tu,kuat dia nangis.Silap pulak aku tak peluk dia sambil dr cucuk.Just baringkan kat katil.Sib baik nangis kjp je.Lps kua blk dr susukan dia jap.Aku lak nak jumpa dr sorang lg.
Kerani klinik tu offer nak pgg Adnin smtr aku jumpa dr.Kena amik ubt sembelit & consult mslh2 ms pntg ni.
Kua tu tgk Adnin ok je.Tak tdo pun.Anak ummi 'jughuh' ya.Alhamdulillah.Ms nak amik ubt,hubby masuk.Ingat nak tlg amik,rupanya nak jupo kwn dia.Btl lah sangkaan aku td.Ayh mithali tu kwn dia..he..he..Bwk ank ke3 jupo dr,dmm kot.Blk dr klinik hubby bwk hakimi kat kg sblh.Tinggallah kami 2brnk je kat umah.Tokku bz ngurus umah.Nak suh siap utk majlis akikah 1/5 katanya,InsyaAllah.
Alhamdulillah stkt ni Adnin tak dmm lps kena cucuk.Cuma meragam nak duk ats riba time mlm.Biasala tu.Selalu tokku yg jg.Ni turn ummi lak.Esoknya siap nak dmm dek tak ckp tdo.Tupun ayh dah tlg jg
Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...