Tuesday, September 15, 2009

Slmt menyempurnakan Ibadat Puasa & Slmt Menyambut Aidil Fitri

Sedar tak sedar kita dah tiba di penghujung Ramadhan. Thn ni mmg teruk betul aku rasa. Tiada ucapan Selamat Menyambut Ramadhan secara rasmi & tak reply ucapan sms kwn2. Nak sambut raya pun malu rasanya sbb sikit sgt amln di bln puasa thn ni :( InsyaAllah dpt puasa penuh thn ni. Thn ni tak join tadarus kat ofis sbb kumpul On Call tiap2 hr dek nak balik kul 4.30. Kalau blk kul 5 stuck dlm ukm & slow area umah aku sbb bdk2 balik sekolah. Dkt kul 6 lah jgk sampai kat taska. Nak msk2 + sikecit merengek nak menyusu nak tdo, rasa semput gitu.

Msk pun simple2 sgt. Adalah beli jgk kat psr Ramadhan tp kdg2 tak lalu nak telan. Mahal tp tak sedap :( Hari minggu pun menu biasa2 je sbb ptg2 tu rasa melepek jgk. Sikecit mengempeng seharian. Alhamdulillah masih bertahan dgn misi penyusuan susu ibu ni walaupun stok beku semakin surut. Adnin pun sehari dua ni semakin krg minum kat taska. Lps raya nak start introduce fruit puree. Blender abah dah beli. Ummi je tak prepare bhn2 lg. Time bukak posa nampak dia teringin sgt tu just bg dia hisap isi kurma sikit. Sehari dua ni kena bukak posa sambil pgg dia. Member dah sakan nak berdiri. Nak msk pun kena rush sbb cpt betul tergolek ,tgk2 dah bwh meja, tepi dinding, nak capai itu, nak capai ni.

Persiapan raya utk ank2 ala kadar je. Abah dah beli baju2 t-shirt ank teruna tu. Baju melayu takde saiz lak. Cari kat tesco je ;) Tgk kat KB la pulak kot. Biasanya tokku sponsor gak..he..he.. Abah taktau beli ke tak baju baru. Ummi dah ada 2 psg, cdg satu tu nak pakai sblm raya tp lambat siap jadilah baju raya semua. Berangan lg nak intai2 baju kat mumsdreams tu ..he..he.. Biskut order 2 jenis utk lps raya, utk kwn2 dtg beraya. Utk kat kg, beli kat tesco jgk cdgnya. Utk ank dara baru ada hairband & tdg raya. Ingat nak jahitkan dia bj kurung lebih baju aku tu. Ntah sempat ntah tidak.Mmg teringin sgt nak amik gambar dia pakai bj kurung & tdg.Tak sbr2 ummi nih.

Kami blk kg pg Jumaat ni. Doa2 perjalanan lancar. Byk nak kena prepare brg2 nih. Pd semua yg mengenali di alam maya nih mahupun secara live, mohon maaf jika ada salah silap ya. Selamat balik kampung, semoga selamat semuanya.

Ada masa ku update lg. Esok keje mlm. Cdgnya nak siap2 brg2 blk kampung & beli apa yg patut. Ni tunggu berbuka. Mknn dah siap beli. Abe outstesen ke sg.petani mlm td. Pg esok br sampai. Sedih gak sahur sorang2, sib baik ank teruna teman. Terbgn sbb sakit perut, 'melabur' di tgh2 mlm.
Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...